Air Nostrum ja CityJet yhdistävät voimansa - merkittävä alueellinen lentoyhtiö Eurooppaan

Croatia_CRJ_suihkuEspanjalainen Air Nostrum ja irlantilainen CityJet aloittavat yhteistyön luoden Euroopan suurimman alueellisen lentoyhtiön. Molemmat lentoyhtiöt suorittavat merkittävää alihankintaa suuremmille yhtiöille. Yhteisen laivaston koko on yli 90 koneen kokoinen.

Air Nostrumin toimitusjohtaja Carlos Bertomeu ja CityJetin Pat Byrne ovat 17. heinäkuuta allekirjoittaneet sopimuksen läheisestä yhteistyöstä ja uuden yhteisen holding-yhtiön perustamisesta, joka omistaisi Air Nostrumin ja CityJetin.

Molemmat yhtiöt on perustettu noin 25 vuotta sitten. CityJet perustettiin vuonna 1993 ja Air Nostrum vuonna 1994. Operaattoreiden yhteinen liikevaihto on noin 700 miljoonaa euroa.

Air Nostrumin ja CityJetin muodostama allianssi loisi toteutuessaan Euroopan suurimman alueellisen lentoyhtiön. Hankkeen toteutuminen vaatii myös viranomaishyväksyntöjä joiden eteen tehtävä työ on jo aloitettu.

CityJet_Suhoi_Superjet_150816Air Nostrum työllistää 1450 ihmistä ja on operoinut lentoja Iberialle kahden vuosikymmenen ajan. Iberia Regional brändin alla Air Nostrum on lentänyt noin 60 kohteeseen Euroopassa ja Afrikassa 50 koneen laivastolla. Niistä merkittävä osa eli 30 on Bombardier CRJ1000-suihkukoneita.

Air Nostrum on mukana myös Euroopan wetlease-markkinoilla tarjoten palveluitaan Lufthansalle, SAS:lle, Binterille ja Croatian Airlinesille. Näistä viimeisin lentää myös Helsinki-Vantaalle.

SAS_CRJ900CityJet puolestaan työllistää 1250 ihmistä yhdeksässä maassa ympäri Eurooppaa ja operoi lentoja Air Francelle, Brussels Airlinesille ja SAS:lle. Cityjet osti taannoin myös suomalaisen Blue1:n. Yhtiö lentää merkittävän määrän SAS:n lennoista Helsinki-Vantaalle ja muualle Suomeen.

CityJetin laivastossa on yli 40 lentokonetta, joista 22 on uusia Bombardier CRJ900 -koneita. Laivastossa on myös Sukhoi Superjet -koneita, joilla CityJet on lentänyt myös Finnairin lentoja.