Airbus esittelee teknologisia ratkaisujaan Ilmavoimat 100 -lentonäytöksessä

airbusds_C295_noseAirbus esittelee tulevaisuuden teknologioita ja nykyisiä mahdollisuuksia Ilmavoimien 100-vuotisjuhlalentonäytöksen yhteydessä. Eurooppalaisvalmistaja esittelee näyttelyosastollaan teknologioita, joita yhtiö kehittää Suomessa ja muualla Euroopassa.

 Airbus osallistuu Suomen Ilmavoimien 100-vuotisjuhlalentonäytökseen Tikkakosken lentokentällä 16. ja 17. kesäkuuta esittelemällä ilmailuun, yhteiskunnan turvallisuuteen ja maanpuolustukseen liittyviä tulevaisuuden teknologioita ja ratkaisuja. 

”On kunnia-asia saada olla mukana juhlistamassa tärkeän asiakkaamme, Suomen puolustusvoimien ja tässä tapauksessa erityisesti Ilmavoimien juhlavuotta. Samalla voimme tarjota ilmailusta ja yhteiskunnan turvallisuudesta kiinnostuneelle yleisölle harvinaisen mahdollisuuden tutustua yhtiömme uusimpiin ratkaisuihin", sanoo Airbus Defence and Space Oy:n toimitusjohtaja Hans Holmberg.

Esillä on tietoa sotilaskuljetuslentokoneista, kuten Ilmavoimien operoimasta Airbus C295:sta, sekä tulevaisuuden miehittämättömistä järjestelmistä. Näyttelyssä on mukana muun muassa monia maailmanennätyksiä rikkoneen Zephyr-pseudosatelliitin malli. 

Jyväskylässä kehitettävistä ratkaisuista näyttelyosastolla esitellään ilmatilanvalvonnan teknologiaa sekä maailman edistyksellisin viranomaisviestintälaite Tactilon Dabat, joka on Android-älypuhelin ja VIRVE-radio yhdessä laitteessa.

Jim Peterson Display Pilot 2018Airbus Defence & Space esittelee Tikkakoskella myös Eurofighter Typhoon -hävittäjää. Maanäyttelyssä jaettavan tietouden lisäksi taivaalla nähdään Englannin Kuninkaallisten ilmavoimien RAF:n näytöslentäjä luutnatti Jim Petersonin vauhdikas ohjelma Typhoonilla.

Näyttelyosastolla on mukana myös tietoa avoimista työpaikoista ja kansainvälisistä uramahdollisuuksista. Airbus toimittaa lisäksi tapahtuman jäjestävälle organisaatiolle viestintäratkaisuksi Jyväskylässä kehitettyjä VIRVE-puhelimia. 

  ”Tapahtuman kannalta on erinomainen uutinen, että Airbus on päättänyt osallistua ja esittelee kävijöiden kannalta mielenkiintoisia aiheita, joita ei muutoin Suomessa ole näytteillä", kommentoi Ilmavoimat 100 -lentonäytöksen tapahtumajohtaja Jarmo Majapuro.

  Suomessa Airbus työllistää 320 henkilöä kahdessa toimipisteessä Helsingissä ja Jyväskylässä. Yhtiön liiketoiminta kattaa viranomais- ja vaativaan ammattikäyttöön soveltuvat viestintäratkaisut; tehtävä- ja tilannejohtamisen ratkaisut sekä raja-, rannikkovalvonta- ja ilmavalvontajärjestelmät.

ilmav_100_lentonaytos_logoSuomen Ilmailuliiton järjestelyvastuulla oleva Ilmavoimat 100 -lentonäytös järjestetään Jyväskylän Tikkakosken lentoasemalla 16.–17. kesäkuuta 2018. Lentonäytös järjestetään yhteistyössä Keski-Suomen Ilmailijoiden kanssa. Kaksipäiväiseen tapahtumaan odotetaan yhteensä 30 000 kävijää.

Näytöksen teemana on Tunne historia – Koe nykyisyys – Näe tulevaisuus.  Lentonäytösohjelma etenee historiasta nykypäivään. Lento-ohjelman lisäksi tapahtumaan on luvassa laaja maanäyttely.

 Käynnissä oleva Ilmavoimien HX-hävittäjähanke tuo Tikkakoskelle viisi tarjouskilpailuun osallistuvaa hävittäjävalmistajaa.

Mukana ovat  Eurofighter-kumppaniyhtiöistä BAE Systemsin ja Airbus Defence & Spacen edustama Eurofighter Typhoon, Dassault Aviationin Rafale, Saabin JAS 39 E Gripen, Boeingin F/A-18 Super Hornet ja Lockheed Martinin F-35 Lightning II. Edellämainittujen valmistajien koneista ilmassa nähdään Typhoon, Gripen C, Rafale ja Super Hornetin ELSO-versio eli Growler.

 Lue myös aiemmat Ilmavoimat 100 -lentonäytöstä koskevat uutisemme:

Autourheilutähdet Bottas ja Rovanperä kohtaavat Hawkien kyydissä Ilmavoimat 100 -lentonäytöksessä