Aurinkomatkat aloittaa Finnairin Sharklet-koneen käytön lokakuussa

DSC_1713Aurinkomatkat ottaa Finnairin ympäristöystävällisemmät Airbus A321 Sharklet -koneet käyttöön ensimmäisen kerran lokakuun aikana. Uudet siivenkärkievin varustetut kapearunkokoneet parantavat matkustajien viihtyvyyttä suuremmilla jalkatiloilla ja lisääntyneellä viihdetarjonnalla.

Finnairin uudet A321 Sharklet -koneet korvaavat Boeing 757 -koneet Aurinkomatkojen lomalentoliikenteessä sitä mukaa, kun Finnair ottaa uusia koneita käyttöön. Vanhat koneet poistuvat käytöstä vaiheittain syyskuun ja helmikuun välisenä aikana.

Aurinkomatkojen asiakkaat pääsevät kokemaan uudistuksen heti lokakuun alussa, sillä yhtiön ensimmäisen Sharklet-lomalento lennetään 5. lokakuuta Rodokselle. Kesällä 2014 kaikki Aurinkomatkojen lennot lennetään Airbus-kalustolla.

"Syyskuun ja helmikuun välisenä aikana Sharkletit korvaavat edeltäjänsä lennoilla Marokon Agadiriin, Espanjan Madeiralle ja Intian Goalle, sekä osalla Kanariansaarten lennoista", Aurinkomatkojen tuotantojohtaja Janne Ohralahti toteaa.

Lentomatkat ovat tärkeä osa lomaelämystä, ja uskomme lentoviihtyvyyden parantumisen tuovan meille uutta kilpailuetua”.

Koneiden polttoainekulutus on jopa seitsemän prosenttia pienempi kuin Boeing 757 -koneiden, eli pienin omassa koneluokassaan. Lisäksi asiakkaat matkustavat uusilla koneilla entistä mukavammin lisääntyneen jalkatilan ja monipuolisen viihdetarjonnan ansiosta.


Uudenlainen viihdejärjestelmä

A321ER_tab_3Uusien koneiden viihdetarjonta on muuttunut yhteisestä yksilölliseksi: jokainen voi itse valita mieleisensä ajanvietteen. Uudessa A321 Sharklet -koneessa matkustaja voi vuokrata lennon ajaksi käyttöön tablet-laitteen.

Matkustajien käytössä on lennolla yhteensä 50 tablettia, joilta voi kuunnella musiikkia ja katsoa elokuvia, tv-ohjelmia ja uutisia, sekä saada tietoa tax free -ostosmahdollisuuksista. Myöhemmin Finnair lisää valikoimaan myös muuta ajanvietettä, kuten pelejä ja lukemista.

Finnair kaavailee A321 Sharklet -koneisiin myös langatonta viihdejärjestelmää, jotta matkustajat voisivat nauttia koneessa tarjolla olevasta viihteestä myös omilla mobiililaitteillaan.

Lue lisää Finnairin viihdejärjestelmäuudistukesta lentoposti.fi:n uutisesta: Finnairin lomalennoille uudet Samsung-tabletit


Aurinkomatkojen osuus Suomen valmismatkoista oli vuonna 2012 lähes 32 prosenttia. Yhtiön palveluksessa on 280 henkilöä, joista noin 110 työskentelee matkakohteissa ulkomailla.

Lue myös: