Concorde MSN1 teki viimeisen matkansa uuteen museoon (video)

Aeroscopia_Concorde_3Yksi ensimmäisistä Ranskan Toulousessa valmistetuista Concorde-koneista on tehnyt viimeisen matkansa Aeroscopian museoalueelle Toulouse-Blagnacin lentokentällä. Museoon, joka esittelee ilmailua 1900-luvun alusta nykypäivään on sijoitettu useita muitakin Airbusin historiallisia koneita.

Aeroscopia_Concorde_1Aérospatiale-BAC Concorde MSN1 teki ensilentonsa 2. maaliskuuta 1969 Toulousessa. Viimeisen kerran kone oli ilmassa1985 palatessaan lopulta Toulouseen koelentojen ja kehitystyön jälkeen.

Koneen uusi sijoituspaikka Aeroscopia on saanut rahoitusta Airbusilta ja museon kokoelma käsittääkin Concorden lisäksi useita Airbusin valmistamia ja sen historiaan liittyviä lentokoneita.

Näyttelyhallissa on myös ensimmäinen A300-kone, joka on ollut Airbusin laajarunkoisten koneiden kulmakivi sekä osien siirtämiseen käytetty Super Guppy -kuljetuskone (Boeing 377 Super), Caravelle ja ensimmäinen A400M-kuljetuskone.

Aeroscopia_Concorde_2Kokoelmista löytyvät myös Falcon 10, Fouga Magister, Gazelle, Mirage III C, North 1100, Lockheed F-104 Starfighter, MiG-15, Republic F-84G Thunderjet, Saab J 35 Draken, MS 760 Paris, Vought F-8 Crusader, Fairchild Metro ja useita muita koneita.

Aeroscopia-museoLue myös:

Artikkeli: Yliäänikone Concorde 40 vuotta