Ensimmäiset kokonaan uuden Finnairin kaukolentokokemuksen tarjoavat lennot lähtevät 11.5.

FIN_AirLounge_1Finnair kaukoliikennekoneiden kokonaan uudistettu business-, premium economy sekä päivitetty economy-luokka lähtevät lentoon nyt 11. toukokuuta, kun käyttöön otetaan uudet menut sekä tarjoilukonseptit. Ensimmäiset reitit, joissa tarjolla on kokonaan uusi matkustuskokemus ovat Singapore, Dallas ja New York. Finnair kertoo uuden kaukolentoelämyksen suunnitellun asiakas edellä.

Finnairin kaukolentojen uudistetussa palvelukonseptissa on keskitytty yhtiön mukaan olennaiseen annettu tilaa erityisesti uusille ruoka- ja juomakonsepteille. Uudet menut ovat Finnair Kitchenin ammattilaisten luomuksia ja ruokalajeissa hyödynnetään omia pohjoisia perinteitä sekä puhtaita ja tuoreita makuja.

Finnair_Kuulas_sarjaUudet ateriat tarjoillaan jatkossamuotoilija Harri Koskisen Finnairille suunnittelemilla Iittalan Kuulas-astioilla. Niitä käytetään Finnairin kaukolentojen business-luokassa ja uudessa premium economy -matkustusluokassa sekä Euroopan business-luokassa.

Astiaston erikoisuus on sen keveys, joka on lähes 20 % kevyempi kuin Finnairin edellinen astiasto.  Myös muut materiaalit ja tarjoilussa käytettävät esineet sekä raaka-aineet edustavat vastuullisuutta. Ratkaisut tukevat osaltaaan Finnairin painonvähennys- ja hiilidioksidipäästötavoitteita.

Finnair_BUSLH_2Finnairin kaukolentojen Business-luokan asiakkaille on tarjolla uudistettu ateria- ja juomakokonaisuus, johon kuuluu jopa kuuden ruokalajin moderni bistroateria sekä toinen, kevyempi ateria, joka on esimerkiksi aamiainen tai kevyt lounas.

Business-luokan asiakkaat voivat lisäksi valita pääruokansa ennakkoon Finnairin verkkopalvelussa, joka pitää tehdä vähintään 24 tuntia ennen lähtöä. Näin toimien asiakas voi varmistaa sen, että saa juuri haluamansa pääruokavaihtoehdon.

FIN_sisaantuloPääruokakokonaisuuteen kuuluu kaksi kylmää annosta, joita seuraa lämmin pääruoka sekä lisuke, joita on tarjolla kolme vaihtoehtoa. Ratkaisu mahdollistaa omien suosikkimakujen nauttimisen tai annosten jakamisen matkakumppanin kanssa. Pääruoan jälkeen tarjoillaan vielä juustot sekä jälkiruoka.

Aterioiden välillä voi pistäytyä hakemassa juomia tai välipalaa tyylikkäästä virvokealueesta, joka sijaitsee lentokoneen pääsisäänkäynnin luona.

Uudessa Premium economy -luokassa asiakkaille on tarjolla kaksi ateriaa sekä valikoima juomia koko lennon ajan. Kolmen ruokalajin aterian pääruoan voi valita kahdesta vaihtoehdosta. Lisäksi ennen laskeutumista tarjoillaan kevyt ateria.

FInnair_ECOLH_1Kaukolennoilla economy-luokassa tarjotaan kolmen ruokalajin ateria ja kevyt ateria ennen laskeutumista. Economy-luokassa ruokajätteen määrää vähentää kaikille tarjoiltava yhtenäinen menu. Tarjoiluun kuuluu lasillinen viiniä tai olutta ensimmäisen aterian aikana. Lennolla on tarjolla ilmaiseksi valikoidut alkoholittomat juomat. Lisää välipaloja ja juomia voi ostaa lennon aikana.

Finnairin vuonna 2015 esitelty signature drink Blue Sky, joka sisältää suomalaista mustikkalikööriä ja shampanjaa saa nyt uuden kilpailijan.

Finnair_NB_juomaJuomalistalla on nyt Finnairille suunniteltu oma cocktail, joka yhdistää puolukkaa, giniä ja appelsiininkuorta. Valmiina tölkkituotteena lentokoneissa oleva Northern Blush -nimellä kulkeva juoma on tarjolla kaikissa matkustusluokissa. Uusi juomasekoitus on maistettavissa myös Finnairin Loungeissa Helsinki-Vantaan lentoasemalla 11.–13.5.2022 välisenä aikana.

Northern Blushin valmistaa valmistaa tanskalainen Mikropolis Cocktails. Finnair hyödyntää myös kotimaisia tuottajia sillä lennoilla tarjoilta viski tulee Kyröltä, gin Helsinki Distilleryltä ja jälkiruokaviininä on Valamon XO. MH

Lue myös: