EU hyväksyi Lufthansan, Unitedin ja Air Canadan yhteishankkeen

EDA_logoEuroopan komissio on hyväksynyt Lufthansan, Unitedin ja Air Canadan yhteishankkeen transatlanttisen liikenteen operoinnissa. Päätös mahdollistaa tulojen jakamisen yhtiöiden kesken ja on vastaava kuin aiemmin aloitettu oneworld-yhtiöiden yhteistyöhanke.
Yhteistyölle asetettujen ehtojen myötä yhtiöt joutuvat luopumaan osasta lentokenttäsloteistaan Frankfurtissa ja New Yorkissa.  Lentoyhtiöiden välinen "Joint Business Agreement"-yhteistyö on tulojen ja lentojen jakamista erinäisten sopimuspykälien mukaan.

Lufthansa_tail"Komissio on sitoutunut varmistamaan ettei lentoyhtöiden yhteistyöstä ole haittaa kuluttajille. Kaikkien kolmen yhtiön antamien sitoumusten myötä kilpailutilanne Frankfurtin ja New Yorkin välisellä reitillä paranee", kommentoi komission kilpailuasioista vastaava johtaja Joaquín Almunia.

"Päätös on yksi virstanpylväs kilpailun tasapäistämisestä transatlanttisessa liikenteessä seuraten päätöksiä joita tehtiin vuonna 2010 oneworld allianssille".

Star alliance seuraa perässä oneworldin jo vuonna 2010 aloittamaa yhteistyömallia. Finnair liittyi oneworldin transatlanttiseen yhteishankkeeseen maaliskuussa 2013.

Lue myös:
Finnair liittyy American Airlinesin, British Airwaysin ja Iberian yhteishankkeeseen