Finnair ja Ulkoministeriö järjestävät kotiutuslennon Antalyasta 29.4.

DSC_1713Ulkoministeriö ja Finnair järjestävät yhteistyössä kotiutuslennon Turkin Antalyasta Helsinki-Vantaalle. Kyseessä on jo kolmastoista matkustajille järjestetty ulkoministeriön tukema kaupallinen lento. Lento lähtee Antalyasta keskiviikkona 29. huhtikuuta 2020.

Finnairin lento AY7052 Antalyasta lähtee keskiviikkona 29. huhtikuuta kello 13.05. Kyseessä on jo kolmastoista ulkoministeriön ja Finnairin yhteistyössä järjestämä kotiutuslento. Kyseiset lennot ovat maksullisia ja lippuja voi ostaa Finnairin verkkopalvelusta.

Tarvetta tällaisille tuetuille kotiutuslennoille arvioidaan päivittäin maailmalla muuttuvan tilanteen valossa. Kyseessä ei siis ole matkustajille ilmainen lento vaan kaupallinen operaatio, jota Ulkoministeriö tukee. Näin kustannukset saadaan pidettyä matkustajille järkevällä tasolla.

Aiempien kotiutuslentojen kohteet ovat olleet Pafos, Funchal, Faro, Malaga, Alicante, Havanna, Goa, Delhi, Dubai ja Bangkok. Niitä ovat hyödyntäneet lähes 2500 matkustajaa, joista puolet on ollut suomalaisia.

Kotiutuslentojen toteuttamiseen on ulkoministeriössä varattu neljän miljoonan euron määräraha.

29.4.2020 Antalya, Turkki AY7052, DEP 13.05

Lue myös: