Finnair ja Ulkoministeriö toteutettavat kotiutuslennon Dubaista 7.4.

Finnair_A350_LWKFinnair ja Ulkoministeriö toteuttavat yhteistyössä kotiutuslennon Dubaista Helsinki-Vantaalle. Kaupalliselta pohjalta operoitavan Ulkoministeriön tukeman lennon lähtöpäivä on 7. huhtikuuta 2020.

Ulkoministeriö järjestää yhteistyössä Finnairin kanssa lennon 7.4. Dubaista Helsinkiin. Lippuja kyseiselle lennolla voi ostaa Finnairin-verkkopalvelun kautta. Lento lähtee Dubain terminaalista 2 kello 18.00.

Ulkoministeriö tukee lentoyhteksien järjestämistä kotiuttaakseen suomalaismatkustajia kohteista, jonne ei ole tarjolla normaaleja kaupallisia yhteyksiä. Toimintaan on varattu neljän miljoonan euron määräraha.

Tarvetta tuetuille kotiutuslennoille arvioidaan päivittäin maailmalla muuttuvan tilanteen valossa. Kyseessä ei siis ole matkustajille ilmainen lento vaan kaupallinen operaatio, jota Ulkoministeriö tukee. Näin kustannukset saadaan pidettyä matkustajille järkevällä tasolla.

Ensimmäiset yhteistyössä järjestettävät kotiutuslennot toteutettiin Kyprokselta ja Portugalista perjantaina 27.3.2020. Näitä ovat seuraunneet kotiutuslennon Havannasta, Delhistä ja Goalta. Dubai on järjestyksessään seitsemäs Ulkoministeriön tukema kotiutuslento.

7.4. kello 18.00 AY1962 DXB-HEL

Lue myös: