Finnair päivitti tarjoamiensa koronatestien hintoja - halvemmat hinnat vain omille asiakkaille

koronatesti_1Finnair kertoo päivittäneensä koronatestien hintoja, joita se tarjoaa Finnair Terveyspalveluiden kautta Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyydessä yhtiön pääkonttorilla. Jatkossa PCR- ja pika-antigeenitestien halvemmat hinnat ovat tarjolla vain Finnairin omille matkustajille. Muille asiakkaille hinnat ovat aiempaa korkeammat.

Finnair haastoi muut toimijat hintakilpailuun omilla koronavirustesteillään elokuussa 2021, jolloin se toi markkinoille 65 euron hintaisen pika-antigeenitestin. Syyskuussa 2021 Finnair toi tarjolle myös 99 euron hintaisen PCR-testin. Edellisten lisäksi Finnair kertoi marraskuussa 2021 yhteistyöstä Pihlajalinnan kanssa tarjottavista edullisemmista koronavirustesteistä.

Finnair_koronatesti_1Finnairin on kautta on siis mahdollista päästä koronatestiin edullisesti Finnairin HOTT-toimitalossa sijaisevalla pääkonttorilla Helsinki-Vantaan lentoaseman välittömässä läheisyydessä. Negatiivinen koronavirustesti on tällä hetkellä vaatimus lähes kaikkeen lentomatkailuun.

Tammikuussa 2022 Finnair kertoi päivittäneensä koronavirustestiensä hintoja. Käytännössä muutos piti testihinnat lähes ennallaan Finnairin omille matkustajille, sillä muiden yhtiöiden matkustajille hinnat ovat jatkossa aiempaa korkeammat.

Finnairin koronatestauspalvelun hinnat ovat pika-antigeenitestin osalta 65 euroa Finnairin omille matkustajille ja 79 euroa muille asiakkaille. PCR -testien osalta uusi hinta Finnairin asiakkaille on 93 euroa ja 120 euroa muille asiakkaille.

Muista palveluntarjoajista esimerkiksi testaakorona.fi tarjoaa antigeenitestin hintaan 25 euroa sisältäen tietojen siirron omakantaan ja 35 euroa tulostetulla tiedolla. PCR-testin hinta on 100 euroa, joka sisältää tietojen siirron omakanta-palveluun.

Toisen palveluntarjoajan 9Livesin koronatestien hinnat ovat antigeenitestin osalta 79 euroa ja PCR-testin hinta on 135 euroa. Tarvittavan lääkärintodistuksen hinta on 9Livesilla 20 euroa, joka tulee testihinnan päälle.

Mehiläisen hinnaston mukaan PCR-testi maksaa nykyisin matkaa varten verkkopalvelusta ostettuna 153 euroa ja pika-antigeenitesti 123 euroa. Paperituloste testistä maksaa 23 euroa.

Finnair tarjoaa matkustajilleen myös matkustusaluekarttapalvelun, joka kertoo mahdollisista rajoituksista sekä maahantulovaatimuksista. Vastuu maahantulovaatimusten täyttämisestä on yksin matkustajan vastuulla.

Lue myös: