Finnair valitsi Swissportin tuottamaan matkatavara- ja asematasopalvelunsa Helsinki-Vantaan lentokentällä

Swissport_pushbackFinnair on tehnyt aikaisemmin ilmoitettujen suunnitelmien mukaan sopimuksen sveitsiläisen maapalveluihin erikoistuneen Swissportin kanssa Finnairin matkatavara- ja asematasopalveluiden tuottamisesta Helsinki-Vantaan lentokentällä 1. joulukuuta 2011 lähtien. Sopimus on viisivuotinen. Aikaisemmin Finnair on ostanut vastaavat palvelut Barona Handlingilta.
”Yhteistyön tavoitteena on entisestään parantaa matkatavarankäsittelyn ja asematason palveluiden laatua, nopeutta ja kustannustehokkuutta. Swissport on globaali toimija, jolla on pitkä kokemus maapalveluiden tuottamisesta kansainvälisillä lentokentillä sekä ensiluokkainen osaaminen ja prosessit,” sanoi Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläinen.

Kumppaniverkoston kehittäminen on keskeinen osa Finnairin strategiaa ja sen rakennemuutosta, jolla tavoitellaan tuntuvia kustannussäästöjä. Samalla pyritään vauhdittamaan kasvua toiminnan laatua kehittämällä. Finnairin tavoitteena on kasvattaa Aasian-liikenteensä 74 viikoittaisesta lennosta noin 140 lentoon ja kaksinkertaistaa Aasian-liikenteen liikevaihto vuoteen 2020 mennessä.

Swissport International Ltd on yksi maailman johtavista maapalveluyrityksistä. Se tarjoaa maapalveluita noin 100 miljoonalle matkustajalle 650 ilmailualan asiakkaan puolesta. Swissport toimii 180 lentokentällä 36 maassa ja viidessä maanosassa. Henkilöstöä on noin 35 000.