Finnair vuokrasi DAT:lta ATR 72-500 -koneen paikkaamaan Norran konepulaa

OY-RUG_081217Finnair vuokraa ATR 72-500 -potkuriturbiinikoneen miehistöineen tanskalaiselta DAT:lta tilapäisen konepulan vuoksi. Finnairin joutui 1. marraskuuta perumaan useita Norran operoimia lentoja konepulan seurauksena. Helsinkiiin 2. marraskuuta iltapäivällä saapuva vuokrakone lentää joitakin Finnairin Norran lentoja Suomessa ja lähialueilla 2.-9.11.2018.

Finnair tiedotti 1. marraskuuta, että se on pitkittyneiden huoltojen ja joidenkin huoltotoimien muuttuneiden aikataulujen vuoksi joutunut perumaan useita Norran operoimia lentoja. Finnair on vuorannut koneita paikkaamaan Norran lentoja pitkin vuotta vedoten huoltotoiminnan resursseihin.

DAT:n käyttämä ATR 72-500 (SE-MDC) on noussut hetki sitten ilmaan Kööpenhaminasta ja se saapuu Helsinki-Vantaalle iltapäivästä.

Finnair ilmoittaa lennon operaattorin vaihtumisesta asiakkailleen teksiviestillä. Lentojen operaattori voi Finnairin mukaan vaihtua myös nopealla varoitusajalla. Mikäli asiakas haluaa perua varauksensa tulee olla yhteydessä Finnairin asiakaspalveluun.

Tanskalainen DAT (Danish Air Transport) hankki omistukseensa 60 prosenttia lentoyhtiö Nordic Regional Airlines AB:n (Norra) osakkeista Finnairilta.

Lue myös: