Finnair vuokrasi liettualaisen DOT:n Airbus A320 -koneen paikkaamaan kotimaan ja Euroopan reittejä

DOT_OYLHDFinnair on vuokrannut liettualaisen DOT:n  Airbus A320 -koneen miehistöineen. Koneella paikataan Finnairin lentäjäliiton SLL:n asettaman työntekorajoitteen vaikutuksia. Finnair kertoi aiemmin vuokranneensa tanskalaisen Jet Timen Boeing 737-700 -koneen samaan tarkoitukseen.

Finnair käyttää wetleasattuja koneitaa mahdollisten sairaustapausten paikkaamiseen tilanteessa, jossa lento muuten jouduttaisiin perumaan. Koneita voidaan käyttää Finnairin reiteillä kotimaassa ja Euroopassa. Lentoa operoiva yhtiö voi muuttua lyhyelläkin varoitusajalla.

Lennoilla työskentelee DOT:n tai Jet Timen miehistö sekä ohjaamossa, että matkustamossa. Lennoilla on mukana lisäksi yksi Finnairin matkustamohenkilökunnan jäsen tukemassa lennon asiakaspalvelua.

Ateriakonsepti on Finnairin Sky Bistro sekä ennakkoon tilattavat lämpimät ateriat. Lennoilla ei ole lennonaikaista myyntiä, mutta etukäteen tilatut ostokset toimitetaan koneisiin.  Lentojen aikataulu pysyy samana, eikä tämä vaadi toimenpiteitä Finnairin asiakkailta.

Finnair pyrkii edelleen neuvotteluteitse saavuttamaan ratkaisun uudesta työehtosopimuksesta. Finnair tekee parhaansa, että kaikki lennot pystytään lentämään suunnitellusti, ja peruutuksilta vältyttäisiin.

Iltapäivällä Helsinki-Vantaalle saapunut DOT:n operoima Airbus A320 (OY-LHD, MSN113) on valmistunut vuonna 1990. Koneen omistaa tanskalainen Danish Air Transport Holding A/S.

Danish Air Transport on tanskalainen vuonna 1989 perustettu lentoyhtiö. Sen liettualainen tytäryhtiö DOT LT on perustettu vuonna 2003. DOT operoi yhdentoista koneen laivastolla, joista yksi on kyseinen A320. Laivastossa on lisäksi kahdeksan ATR-ja kaksi Saab 340 -potkuriturbiinikonetta. Yhtiön kotikenttä on Liettuan Karmėlava.

Lue myös: