Finnairin kaukolennot Tukholmasta jatkuvat myös kesäkaudella - kohteina New York ja Los Angeles

LWI_final_2(Päivittynyt klo 11.10) Finnair jatkaa panostustaan Yhdysvaltoihin ja vastaa asiakaskysyntään tarjoamalla kaukolentoja Tukholmasta myös IATA-kesäaikataulukaudella 2022. Kesän aikana kohteina jatkavat entistä suuremmilla viikkovuoromäärillä New York ja Los Angeles. Kyseessä on merkittävä kasvu Finnairille myös Atlantin liikenteen AJB-yhteishankkeessa.

Finnair panostaa Yhdysvaltoihin jatkamalla Tukholmasta lennettäviä suoria lentoja Los Angelesiin ja New Yorkiin myös kesäkaudella. Luvassa on myös lisälentoja, sillä 1. toukokuuta 2022 lähtien Finnair lentää Tukholman Arlandasta New Yorkiin päivittäin ja Los Angelesiin neljästi viikossa. Ennen tätä viikkovuoroja on ollut tarjolla New Yorkiin neljä ja Los Angelesiin kolme.

Tukholman kaukolentoavaus on ollut Finnairille merkittävä laajentuminen uusille markkinoille, jossa on kyse pääosin vapaa-ajan ns. point-to-point -liikenteestä. Nyt Finnair vastaa asiakaskysyntään ja jatkaa kaukolentoja Tukholmasta myös talviaikataulukauden jälkeen.

Tukholman operaatioiden tarpeisiin on tähän saakka allokoitu pääosin noin kahta laajarunkokonetta vastaava kapasiteetti. Talvikauden reittivalikoimaan kuuluvat New Yorkin ja Los Angelesin lisäksi myös lennot  reittejä oli Miamiin sekä Bangkokiin ja Phuketiin. Kohdevalikoima supistuu viidestä kahteen, sillä kesäkaudella Thaimaan kysyntä on olennaisesti vähäisempää.

Talviaikataulukaudella Finnair oli suunnitellut A350-koneiden rotaatiot siten, että Tukholmasta kaukokohteeseen lentänyt kone voi palata sieltä Helsinkiin, ja Helsingistä kaukokohteeseen lähtenyt kone voi puolestaan palata Tukholmaan. Kesäaikataulukauden kohdalta tätä ei vielä kommentoitu. Finnair käyttää Tukholmasta lähtevillä kaukolennoilla Airbus A350-900 XWB -koneitaan.

Finnair lentää Tukholmasta New Yorkiin päivittäin 1.5.2022 lähtien.

AY029 ARN 17:00 JFK 19:10
AY030 JFK 20:55 ARN 10:25

Los Angelesiin on tarjolla neljä viikkovuoroa 1.5.2022 lähtien. Lentopäivät ovat maanantai, keskiviikko, torstai ja lauantai.

AY 003 ARN 15:20 LAX 17:10
AY 004 LAX 18:55 ARN 14:25


Finnairilta vahvaa kasvua myös AJB-yhteishankkeessa

Finnair_AA_1Finnair ottaa nyt entistä suurempaa roolia myös Atlantic Joint Business- eli AJB-yhteishankkeessa, kun sen piiriin tulevat yhtiön vuonna 2022 avattavien uusien Helsinki-Seattle ja Helsinki-Dallas -reittien lisäksi myös Tukholma-New York ja Tukholma-Los Angeles -reitit.

Yhteishankkeessa Finnairin kanssa ovat mukana American Airlines, British Airways, Iberia ja Aer Lingus. Finnair on kuulunut yhteishankkeeseen vuodesta 2013 lähtien.

Ennen pandemiaa AJB-hankkeessa mukana olevien yhtiöiden oli määrä tarjota jo kesäkaudella 2020 yhteishankkeensa kautta lentoja Euroopan ja Pohjois-Amerikan välillä yli 1000 viikkovuoroa.

Finnair on lisäksi ollut vuodesta 2014 lähtien ollut mukana myös Siberian Joint Business -yhteishankkeessa American Airlinesin, British Airwaysin, Iberian ja Japan Airlinesin kanssa. MH

Päivitys kello 11.10: Lisätty Finnairin vahvistama tieto Tukholman lentojen operoimisesta A350-koneilla.

Lue myös: