Finnair rajoittaa matkustajamääriään Lontoossa - osa Amsterdamin lennoista peruttu, Frankfurt vielä auki

Finnair_A321_TORuuhkautuvat lentoasemat ovat joutuneet asettamaan kapasiteettirajoituksia, jotka vaikuttavat lentoyhtiöiden operaatioihin. Euroopassa rajoituksia ovat asettaneet ainakin Lontoon Heathrow'n ja Frankfurtin lentoasemat. Lentoasemien henkilöstöpuutteista johtuvat kapasiteettirajoitukset vaikuttavat myös Finnairin liikenteeseen.

Lontoon Heathrow ilmoitti 12. heinäkuuta rajoittavansa päivittäistä matkustajamäärää lentoliikenteen ja lentoasematoimintojen turvaamiseksi. Päivittäiseksi kapasiteettirajaksi asetettiin 100 000 matkustajaa. Määrä ylittyisi arviolta noin 4000 matkustajalla päivässä ilman rajoituksia.

Lentoyhtiöitä vaaditaan oikeustoimien uhalla rajoittamaan Heathrow'n lentoasemalta lähtevien asiakkaiden määrää, jotta matkustajamäärät pienenevät ruuhkautuneella lentoasemalla kovimpina ruuhkahuippuina.

LHR_T3_jonotFinnair on joutunut Heathrow’n asettamien kapasiteettirajoitusten vuoksi rajoittamaan omaa kapasiteettiaan 15.–24. heinäkuuta sekä perumaan joidenkin asiakkaiden varaukset Lontoo-Helsinki-lennoilta 20.–24. heinäkuuta. Finnair pahoittelee asiakkaille aiheuneita muutoksia. Finnair arvioi Heathrow'n kapasiteettihaasteiden jatkuvan koko kesäsesongin ajan.

 Finnair on joutunut myös sulkenut Lontoo-Helsinki -lennoilla jäljellä olevat paikat myynnistä 11 syyskuuta asti Heathrow’n lentokentän asettamien ehtojen mukaisesti.

"Emme ole peruneet lentoja kokonaan varmistaaksemme, että palaavat asiakkaat pääsisivät matkustamaan Lontoosta takaisin Helsinkiin ja edelleen", kertoi Marika Kortesalmi Finnairin viestinnästä Lentoposti.fi:lle.

A321ER_6"Olemme äärimmäisen pahoillamme tilanteen aiheuttamasta harmista asiakkaillemme. Olemme muutoksista yhteydessä sähköpostilla tai tekstiviestillä suoraan niihin asiakkaisiin, joita muutokset koskevat. Näin viime tipassa tulevat peruutukset ovat hyvin hankalia, kun vaihtoehtoisia reitityksiä on haastava järjestää, ja lomailukausi on vilkkaimmillaan. Teemme parhaamme löytääksemme vaihtoehtoiset reitit asiakkaille, mutta lentoja on rajallisesti saatavilla lentoaseman rajoitusten vuoksi", jatkoi Kortesalmi.

Finnairin asiakkaat voivat siirtää matkapäiviään lipun voimassaoloaikana tai hakea takaisinmaksua käyttämättömistä lentolipuista.

Heathrow’n lentoasema vaatii rajoituksia kaikilta lentoyhtiöiltä ja Finnair lentää omien lentojensa lisäksi Lontoosta lentoja myös British Airwaysin verkostoon. Finnair ei voi kommentoida mahdollisia uusia rajoituksia koskien näitä ns. wetlease-operaatioita.

Vastaavia rajoituksia asetettiin heinäkuun puolivälissä myös Frankfurtin lentoasemalle, jossa ilmoitettiin leikattavan tuntikohtaisia operaatiomääriä. Jatkossa Frankfurtin lentoasemalla sallitaan vain 88 lentoonlähtöä ja laskeutumista tunnissa. Rajoituksen tavoitteena on mahdollistaa sujuvat lentoyhteydet ja vähentää viiveitä. Kaikki Frankfurtista operoivat lentoyhtiöt joutuvat osallistumaan toimiin lentoaseman sujuvuuden turvaamiseksi eli ne joutuvat mahdollisesti vähentämään lentojaan.

"Vielä tässä vaiheessa Finnair ei pysty kommentoimaan Frankfurtin rajoitusten vaikutuksia toimintaan", avasi Finnairin Kortesalmi tilannetta.

Finnair lentää myös Frankfurtista omien lentojen lisäksi ns. wetlease-operaatioita Lufthansan omistamalle Eurowings Discoverille.

Vastaavien rajoitusten seurauksena Finnair on jounut perumaan yhden päivittäisen lennon eli seitsemän viikkovuoroa Amsterdamin Schipholin ja Helsinki-Vantaan väliltä. MH

Lue myös: