Go! Aviationin aloitus viivästyy - neuvottelut koneesta edelleen kesken

GOA_lakki_1Kotimaisen Go! Aviationin lentojen oli määrä alkaa 15. elokuuta. Pilatus PC-12 -kone ei kuitenkaan nouse vielä ilmaan Kuopiosta, koska neuvottelut ensimmäisen koneen siirtymisestä yhtiön käyttöön ovat kesken. Sopimusneuvotteluiden toivotaan kuitenkin etenevän joutuisasti.

 

GO_Jari_Tahtinen"Sopimusneuvottelut lentokoneen omistajan, Go! Aviationin ja leasingyhtiön kesken jatkuvat Puolassa keskiviikkona 17. elokuuta", kertoo Go! Aviationin sijoittajasuhteista vastaava johtaja Jari Tähtinen.

Ensimmäisen reitin Kuopio-Helsinki-Tallinna oli määrä alkaa 15. elokuuta. Uutta arviota aloituspäivästä ei tällä hetkellä ole olemassa mutta pyrkimys on päästä taivaalle ensitilassa.

GOA_ohjaamo_1Go! Aviation on myynyt Kuopio-Helsinki -reitin kapasiteetista jo 80 prosenttia, joten lennoille on selkeästi kysyntää.

"Olemme tiedottaneet viiveestä asiakkaitamme jo hyvissä ajoin ja kaikki toivovat nopeaa ilmaan pääsyä", jatkaa Tähtinen.

Tällä hetkellä Go! Aviationin käyttöön hankittava ensimmäinen kahdeksanpaikkainen Pilatus PC-12 -potkuriturbiinikone on Puolassa. Koneyksilö kävi esittäytymässä Malmin lentoasemalla heinäkuun alussa.

Go_Aviation_Malmi80Käytännössä hanke on kiinni enää vastapuolen nimien saamisesta sopimuspaperiin. Sen jälkeen kone huolletaan ja rekisteröidään Suomen ilma-alusrekisteriin.

"Prosessi käynnistyy ensitilassa", avaa Tähtinen tilannetta.

Lentoposti.fi:n saamien tietojen mukaan viiveen taustalla on  myyjän pyrkimys muuttaa sopimusehtoja yksipuolisesti merkittäviltä osin. Puolalaiskoneen lisäksi neuvotteluja käydään alkavalla viikolla myös Saksassa olevan toisen koneen hankinnasta Go! Aviationin käyttöön.

Go! Aviation Oy vaihtoi elokuun alkupuolella myös toimitusjohtajaa, kun yhtiön hallitus nimitti toimeen KTM Riikka Oksasen. Hän toimi aiemmin Go! Aviation Oy:n operatiivisena johtajana. Edellinen toimitusjohtaja Jorma Kario jatkaa edelleen yhtenä yhtiön omistajana.

Lue myös: