Google muisti Amelia Earhartin syntymäpäivää logolla

earhart_googleGooglen hakukoneen etusivu on pysynyt pääosin valkoisena, vaikka siihen on vuosien varrella lisätty uusia elementtejä. Yrityksen logo, doodle, tosin satunnaisesti muuttuu erilaisten tapahtumien ja aiheiden mukaiseksi. Tänään Google on kunnioittanut aviatrix Amelia Earhartin 115-vuotissyntymäpäivää tyylikkäällä logolla.

Hakusivun kuvassa lentäjätär on Lockheed Vega 5B -koneensa kanssa. Googlen logo löytyy koneen rekisteritunnuksesta. Amelia Earhart nousi suureen kuuluisuuteen, kun hän ylitti 1932 ensimmäisenä naisena yksin Atlantin.

Earhart pääsi lopullisesti ilmailulegendaksi, kun hän katosi maailman ympäri suuntautuneella lennolla Tyynen meren yllä 2. heinäkuuta 1937. Mukana oli suunnistaja Fred Noonan.

Tämä on säilynyt yhtenä ilmailuhistorian suurista arvoituksista, vaikka etsinnät Earhartin kaksimoottorisen Lockheed Model 10 Electra -koneen löytämiseksi ovat turhaan jatkuneet aivan viime päiviinkin asti.

Eilen uutisoitiin 2,2 miljoonan dollarin budjetilla operoineen etsintäretkikunnan paluusta Hawaijille tyhjin käsin. Ryhmä uskoo edelleen, että Electra päätyi 75 vuotta sitten atollille Howland-saaren lähellä. Tutkimuksissa käytettiin kauko-ohjattavia sukellusaluksia ja kaikuluotausta.

Erilaisia teorioita katoamisesta on vuosien varrella kuultu lukemattomia. Silti varmuutta varhaisen lentäjättären kohtalosta odotetaan edelleen.