Hongkongin lentokentän toiminta turvataan väliaikaisella määräyksellä

HKG_aiport_ldgHongkongin lentoaseman sujuvat operaatiot turvataan uudella väliaikaisella määräyksellä ja kulunvalvonnalla. Lentoasemalla on nyt mahdollista päästä ainoastaan lentolipulla tai koneeseen nousuun oikeuttavalla tarkastuskortilla. Matkustajien tulee saapua lentoasemalla kolme tuntia ennen lennon lähtöaikaa.

Hallituksen vastaiset mielenosoitukset sotkivat Hongkongin kainsanvälisen lentokentän liikennettä 12. ja 13. elokuuta. Tilanne johti merkittäviin lentojen peruutuksiin ja lähtevien matkustajien pääsy lennolille estyi. Myös Finnair joutui perumaan ja viivästyttämään lentojaan Hongkongiin protestien seurauksena.

HKG_airportHongkongin lentokentällä on normaalisti noin 1100 matkustaja- ja rahtilentoa päivässä yli 200 kohteeseen. Vuosittaisia matkustajia on noin 74 miljoonaa.

Lentokentän hallinto sai 14. elokuuta Hongkongin hallintoalueen korkeimmalta oikeudelta väliaikaisen määräyksen, joka estää ilman asianmukaista tarkoitusta lentokentälle pyrkivien henkilöiden saapumisen koko lentokenttäalueelle.

Määräyksessä lentokenttäalueelle saapuvia on kielletty osallistumasta minkäänlaisiin mielenilmauksiin tai mielenosoituksiin tai julkisiin kokoontumisiin lentokenttäalueella ellei tälläinen tapahtuma ole lentokentän itsensä järjestämä.

Väliaikaisen määräyksen mukaan henkilö, joka on paikalla oikeudettomasti, estämässä tai häiritsemässä Hongkongin lentokentän normaali toimintaa tai kieltäytyy tottelemasta ohjeita joutuu syytteeseen, josta tuomittuna seurauksena on sakkoja tai vankeutta. Määräys koskee myös kulun estämistä lentokentälle johtavalla tiealueella, kävelyteillä tai tarkastuspisteillä lentokenttäalueella tai sen läheisyydessä.

Myös vastaavissa toimissa toista avustavia voidaan syyttää yhtä lailla määräyksen turvin.

Saapumista lentokenttäalueelle on tiukennettu ja jatkossa sinne pääsee vain lentolipulla tai koneeseen nousuun oikeuttavalla tarkastuskortilla. Lennon lähtöaikaan saa olla maksimissaan 24 tunti.

Matkustajien kehotetaan saapumaan Hongkongin lentokentälle viimeistään kolme tuntia ennen lennon aikataulunmukaista lähtöaikaa. Mahdollisten saattajien tai vastaanottajien ei tule saapua lentoasemalle ellei se ole äärimmäisen välttämätöntä.

Korkeimman oikeuden antama väliaikainen määräys on voimassa 23. elokuuta 2019 saakka.

Lue myös: