Ilmailuyhteisö osoitti mieltä eduskunnan edessä - Malmin kenttää ollaan sulkemassa väärin perustein

Malmi_eduskunta_3

Malmin lentoaseman puolustajat kokoontuivat iltapäivällä eduskuntatalolle ilmaisemaan tahtonsa historiallisen lentoaseman tulevaisuuden turvaamiseksi. Paikalla oli noin 500 ilmailijaa ja lentoaseman ystävää. Virallinen delegaatio luovutti lähes 68 000 allekirjoitusta sisältävän adressin eduskuntaryhmien edustajille.

Malmi_eduskunta_5Suomen Ilmailuliiton toiminnanjohtaja Timo Latikan vakuuttavassa puheessa esille tuli useita tärkeitä kohtia Malmin lentoaseman säilyttämisen puolesta. Lentoaseman lakkauttamispäätöksen taustalla olevan selvityksen ristiriitaisuudet ja epäkohdat tulivat myös esille (Linkki Latikan puheeseen uutisen lopussa).

Historiallinen vuonna 1936 valmistunut Malmin lentoasema on Suomen toiseksi vilkkain lentokenttä. Se on myös suurin lentokoulutuskenttä ja Suomen suurin yleisilmailukenttä.

Eduskuntatalolle oli kokoontunut monen ikäistä lentoaseman puolustajaa ja lisäksi ohiajavat autot osoittivat tukensa Malmin lentoasemalle tööttäilemällä. Odotetut ylilennot ja laskuvarjohyppy oli jouduttu perumaan säätilan takia. Paikalle saapui myös odotettu siivetön pienkone eli ultrakevyt Ikarus OH-U426.

Malmi_eduskunta_2Malmin lentoaseman ystävät ry:n Timo Hyvönen ja SIL:n toiminnanjohtaja Timo Latikka luovuttivat lähes 68 000 nimeä sisältävän adressin eduskuntaryhmien edustajille. Paikalla oli lähes kaikkien eduskuntaryhmien edustajat. Adressin vastaanottivat Tom Packalen (ps), Tapani Mäkinen (kok), Antti Kaikkonen (kesk), Jouko Jääskeläinen (kd), Cristel Liljeström (r) ja Kari Uotila (vas).  Poissa olivat SDP ja Vihreät.

Ilmapiiri lentoaseman tulevaisuuden turvaamiseksi oli toiveikas ja kansanedustajat pitivät positiiviset puolustuspuheet lentoaseman lakkauttamispäätöksen pyörtämiseksi. Suurimmat aplodit sai Keskustan Antti Kaikkonen.

Malmi_eduskunta_1

"Tälle järjettömälle päätökselle ei löydy äitiä tai isää. Vuosikymmenten päästä ihmetellään järjetöntä päätöstä. Keskusta antaa täyden tukensa Malmin lentokentän jatkamisen puolesta", julisti Kaikkonen.

"Liian pikaisia ja hätiköityjä päätöksiä. Asia on valmisteltava uudelleen", sanaili Vasemmiston Kari Uotila.

Yleisön joukosta huudeltiin kaupunginjohtaja Jussi Pajusen perään sekä muistutettiin Malmin elävän ikuisesti toisin kuin päättäjien.

Yleisradio lähetti mielenosoituksen suorana Yle Areenassa.

Lue myös SIL:n toiminnanjohtaja Timo Latikan puhe kokonaisuudessaan Suomen Ilmailuliiton sivuilta: Toiminnanjohtaja Latikka: Malmi on säilytettävä

Lue myös: