Ilmavoimien Hornet harjoittelee tukeutumista Visbyn tukikohtaan Gotlannissa

gripen_hn_puolustusvoimatIlmavoimat harjoittelee keskiviikkona 15. kesäkuuta yhteistyössä Ruotsin ilmavoimien kanssa tukeutumista Gotlannin saarella sijaitsevalle Visbyn lentoasemalle. Yhdellä Hornet-hävittäjällä toteutettu harjoitus on osa Suomen ja Ruotsin välistä FISE-yhteistyötä.

Tukeutumisharjoitteluun liittyen Ilmavoimat siirtolensi yhden McDonnell Dougas (Boeing) F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjän ja kuljetti lentoteknistä henkilöstöä Ruotsin Gotlannin saarella sijaitsevalle Visbyn lentoasemalle (ESSV). Tavoitteena on kouluttaa henkilöstölle huolto- ja lentotoimintaa tukikohtaympäristössä, jossa ei ole valmiina Hornet-hävittäjien tukeutumiseen tarvittavaa kiinteää materiaalia ja kalustoa.

Harjoittelu on osa Suomen ja Ruotsin ilmavoimien FISE-yhteistyötä (Finland Sweden), johon kuuluvat muun muassa vierailut toisen maan alueella sijaitseviin lentotukikohtiin ja harjoitusalueille.

Aiemmin toimintaa on harjoiteltu muun muassa Baana-lentoharjoituksen yhteydessä syyskuussa 2015, jolloin Ruotsin ilmavoimien Gripen-hävittäjä vieraili Hosion maantietukikohdassa Ranualla.

Lisäksi ilmavoimien Hornet-monitoimihävittäjät ovat vierailleet säännöllisesti Pohjois-Ruotsissa ja Norjassa sijaitsevissa lentotukikohdissa Suomen, Ruotsin ja Norjan ilmavoimien kanssa viikoittain järjestettävien Cross Border Training -lentokierrosten yhteydessä.

Suomi ja Ruotsi ovat syventämässä puolutusyhteistyötään monilla tasoilla. Aiheesta lisää alla olevassa linkissä.

Lue myös: