Joulupukki laskeutui ultralla Helsinki-Malmin lentoaseman aktiviteettipäivän vieraaksi

pukki_malmi_2Pääkaupunkiseudulla ei lunta ole, joten Joulupukki saapui "Helsinki-Malmi - minun tarinani" -aktiviteettipäivän erikoisvieraaksi ultrakevyellä Ikarus C42 -koneella. Pukkia vastaanottamassa oli runsaasti lapsiperheitä. Tarjolla oli puuroa ja asiaa lentoaseman tilanteesta.

Joulupukki laskeutui itse ohjaamallaan ultralla kello 12. Lentoasemarakennuksen eli Pyöreän terassilla oli tungokseksi asti vastaanottajia, jotta innokkaasti ikuistivat tapahtumaa kännyköillään.

pukki_malmi_1Asematasolta Joulupukki siirtyi sisätiloihin. Lentoaseman keskusaulassa lapset saivat jättää hänelle lahjatoivomuksiaan (oikealla, klikkaa kuvat suuremmaksi).

Tapahtumassa oli myös mahdollisuus osallistua Suomen Ilmailuliiton piirrustuskilpailuun. Sen aiheena on tänä vuonna "Lentäminen tulevaisuudessa".

Kentälle toivottiin myös nuoria sekä vanhoja kertomaan tarinoitaan ja esittelemään muistojaan lentoasemasta, sen tapahtumista, ympäristöstä ja merkityksestä.

Malmin lentoaseman ystävät ry:n puheenjohtaja Timo Hyvönen kertoi lentoaseman nykytilanteesta ja päätöksenteon vaiheista. Raine Haikarainen piti lyhyen historiakatsauksen. Lentoaseman Gate 1 -ravintolassa oli myynnissä joulupuuroa. T.T.