Kansainväliset lennot Suomen lentoasemille jatkuivat poikkeusluvilla - lentoja saapui Vaasaan ja Kittilään

Raja_logo_2Valtioneuvosto ja Rajavartiolaitos tiedottivat Suomen lentoasemisen sulkeutuvan kansainväliseltä lentoliikenteeltä Helsinki-Vantaata, Turkua ja Maarianhaminaa lukuunottamatta 19. maaliskuuta kello 00 alkaen. Lentoja Suomeen saapui kuitenkin tämän jälkeenkin ainakin Vaasaan ja Kittilään. Kyseessä ovat poikkeuslupamenettelyä hyödyntäneet lennot.

Valtioneuvosto ja Rajavartiolaitos tiedottivat, että Helsinki-Vantaan, Turun ja Maarianhaminan lentoasemat pidetään auki tavara- ja paluuliikenteelle. Muut lentoasemat kerrottiin suljettavan kansainväliseltä liikenteeltä. Torstain 19. maaliskuuta aikana ulkomailta Suomeen on saapunut kuitenkin joitakin lentoja, jotka ovat laskeutuneet Vaasaan ja Kittilään.

Ainakin Sunclass Airlinesin operoima lento Gran Ganarialta laskeutui torstain aikana Vaasaan. Myös Kittilään saapui yksi Falcon 7X -liikesuihkukone suoralla lennolla Kanadasta saakka.

Kyseiset lennot hyödynsivät lentoliikenteelle annettua tilapäistä poikkeusmahdollisuutta. Viranomaisten antamalla poikkeusluvalla on mahdollista hakea Suomesta matkustajia ja palauttaa heidät kotimaahansa suorilla kansainvälisillä lennoilla myös muilta lentoasemilta kuin Helsinki-Vantaalta, Turusta tai Maarianhaminasta.

Lento-operaattorin tulee hakea lupa tälläiseen operaatioon tarkoin tiedoin mukaanlukien matkustajatiedot ja määränpää. Luvan lennon suorittamiseen myöntää Rajavartiolaitos. Lupamenettely pitää olla hyväksytty ennen lennon suorittamista.

Lähipäivinä on todennäköisesti luvassa lisää tällaisia poikkeusluvan saaneita kotiutuslentoja Suomeen tai Suomesta pois.

Päivitys: Korjattu Vaasaan laskeutuneen lennon tiedot.

Lue myös: