Kansanedustaja Matti Vanhanen avaa Malmin lentoaseman 80-vuotisjuhlallisuudet 26. toukokuuta

Malmi_ilmasta_2016Helsinki-Malmin lentosemalla vietetään lentokentän käyttöön vihkimisen 80-vuotisjuhlaa lauantaina 26 toukokuuta 2018. Lentoasemalla järjestetään samaan aikaan myös Malmi fly in -lentotapahtuma, joka tuo kentälle kymmeniä lentokoneita Suomesta ja ulkomailta. Paikalla on ohjelmaa myös yleisölle.

 Kansanedustaja Matti Vanhanen pitää tilaisuuden juhlapuheen kello 12, ja Helsingin kaupungin tervehdyksen tuo apulaiskaupunginjohtaja Pia Pakarinen kello 13. Vanhanen piti juhlapuheen myös Malmin lentoasemalla vuonna 2016, kun ensilennosta oli kulunut samaiset 80 vuotta (linkki uutiseen tämän jutun lopussa).

Malmi_77v_avajaisetSyntymäpäiväjuhla on samalla viides Malmi fly in -ilmailutapahtuma, jonne on ilmoittautunut kymmeniä vierailevia ilma-aluksia Suomesta ja muualta Euroopasta.

Päivän aikana järjestetään yleisöluentoja ja esittelykierroksia sekä  maksullisia yleisölennätyksiä helikopterilla ja lentokoneella. Ilmassa nähdään myös Aeron historillinen Douglas DC-3 -matkustajakone.

Tilaisuus on avoin ja maksuton kaikille.

Lue myös: