Lufthansan lentäjälakko jatkuu myös torstaille

LufthansaA380_noseLufthansan lentäjiä edustava liitto Vereinigung Cockpit (VC)  jatkaa keskiviikkkona 23. marraskuuta alkanutta työnseisaustaan myös torstaille 24. marraskuuta. Lakko koskee Lufthansan saksasta lähteviä lähi- ja kaukolentoja. Vaikutukset koskevat myös Lufthansan lentoja Helsinki-Vantaalle.

Lufthansa on jatkanut lakkovalmisteluja myös torstaille. Ensimmäiseltä lakkopäivältä eli keskiviikolta on peruttu 876 lentoa, joista 51 oli kaukolentoja. Kaikkiaan noin 115 000 matkustajan suunnitelmat menivät uusiksi ensimmäisen lakkopäivän osalta.

VC:n yllättävä lisälakko aiheuttaa lisää viiveitä lentoliikenteelle. Lentäjien ja työnantajien kiista on ollut hyvin pitkä ja liitto hakee nyt 3,66 prosentin palkankorotuksia reilun viiden ja puolenvuoden ajalta. Vaatimus on linjassaan myöden työntekijäliittojen palkankorotusten kanssa samalla aikajaksolla.

Lufthansa lentää lakosta huolimatta yli 2000 lentoa. Lakko ei koske konsernin muita yhtiöitä. Eurowings, Germanwings, SWISS, Austrian Airlines, Air Dolomiti ja Brussels Airlines lentävät normaalisti.

Lue myös: