Lufthansan lentotauko Kiinaan ja Iraniin jatkuu huhtikuun lopulle - lentoja vähennetään muualtakin

LH_A350_byLHLufthansa-konserni jatkaa lentotaukoa Manner-Kiinaan aina 24. huhtikuuta saakka ja Teheranin osalta 30. huhtikuuta saakka. Syynä on koronavirukseksen leviäminen. Edellisten lisäksi lentoja vähennetään laajasti Italiaan, Etelä-Koreaan ja Hongkongiin. Vaikutukset vähentävät myös Saksan sisäisiä lentoja.

Lufthansa-konsernin yhtiöt Lufthansa, Swiss ja Austrian Airlines jatkavat lentotaukoa Saksasta, Sveitsistä ja Itävallasta Manner-Kiinaan kohteisiin 24. huhtikuuta saakka sekä Iranin Tehreaniin 30. huhtikuuta saakka. Lentotauko venyy yhtiön koronaviruksen vaikutuksista tekemien arvioiden perusteella.

Eurowings_tails_2Koronaviruksen vaikutukset näkyvät myös muissa saksalaisjätin kohteissa ja merkittäviä kapasiteettivähennyksiä tehdään myös reiteillä Saksassa sekä erityisesti Italiaan kohdistuvilla reiteillä.

Kyseiset muutokset ovat osa Lufthansa-konsernin ilmoittamia toimia  kustannusten säästämiseksi koronaviruksen lentoliikenteelle tuomien vaikutusten seurauksena.

Saksalaiskonserni kertoi aiemmin vähentävänsä lähiliikennettä jopa 25 prosentilla lähiviikkoina. Konsernin laajuisesti vähennetään myös kaukolento-ohjelmaa ja maahan jää kaikkiaan jopa 23 kaukoliikennekonetta. Lentojen vähentämisen lisäksi kustannussäästöjä haetaan myös henkilöstöltä, materiaalikuluista ja käynnissä olevista projekteista.

Manner-Kiinan ja Teheranin lentojen lisäksi konsernin lentoyhtiöt vähentävät viikkovuoroja Hongkongiin ja Souliin. Reitti Münchenistä Hongkongiin jää tauolle 6. maaliskuuta ainakin 24. huhtikuuta saakka. Matkustajat reititetään Frankfurtin ja Zürichin kautta. Myös osa Frakfurtin ja Münchenin lennoista Souliin perutaan aikaväliltä 5. maaliskuuta - 24. huhtikuuta.

Kaukolentojen lisäksi Lufthansa tekee merkittäviä toimia Italiaan suuntautuvien lentojen osalta. Muutokset keskittyvät Pohjois-Italian kohteisiin, joiden osalta kysyntä on vähentynyt. Maaliskuussa lentoja vähennetään Milanoon, Venetsiaan, Roomaan, Torinoon, Veronaan, Bolognaan, Anconaan ja  Pisaan.

Swiss_to_1Konsernin muista lentoyhtiöistä Swissin osalta viikkovuorojen vähennykset Italiassa koskevat lentoja Firenzeen, Milanoon, Roomaan ja Venetsiaan aina huhtikuun loppuun saakka.

Austrian Airlines vähentää lentojaan maalis- ja huhtikuussa Italiaan 40 prosentilla. Vähennykset koskevat reittejä Wienistä, Milanoon, Venetsiaan, Bolognaan, Firenzeen, Roomaan ja Napoliin.

Eurowings puolestaan vähentää lentoja Venetsiaan, Bolognaan ja Milanoon 8. maaliskuuta saakka. Yhtiön muut reitit Italiaan lennetään normaalisti.

Brussels Airlines vähentää lentojaan Roomaan, Milanoon, Venetsiaan ja Bolognaan 30 prosentilla 14. maaliskuuta saakka.

Koronaviruksen vaikutukset tuovat vähennyksiä myös Saksan sisäisiin reitteihin. Lentoja vähennetään Frankfurtista Berliiniin, Müncheniin, Hampuriin ja Paderborniin sekä Münchenistä Berliiniin, Hampuriin, Düsseldorfiin, Kölniin, Bremeniin ja Hannoveriin.

Päivitys: korjattu kirjoitusasua.

Lue myös: