Lufthansan Oulu-München -reitti saavutti suosiota - lentoja jatketaan nyt myös kesäaikataulukaudelle

LH_Oulu_avaus_2023Suorat reittilennot Münchenin ja Oulun välillä joulukuussa 2023 käynnistänyt Lufthansa jatkaa alunperin talvikausireitiksi suunniteltua yhteyttä suuren suosion myötä myös kesäaikataulukaudelle 2024. Jo reittiavauksen yhteydessä toiveena oli saada Oulusta pysyvämpi suora lentoyhteys Eurooppaan ja nyt ympärivuotinen reitti on totta.

Lufthansan reittiavaus yhdisti Oulun suorilla lennoilla Saksan markkina-alueelle, kun avauslento laskeutui Ouluun 16. joulukuuta 2023. Reittiyhteys tarjoaa merkittäviä liiketoimintamahdollisuuksia Oulun alueen yrityksille Saksan lisäksi myös laajemmin koko Keski-Euroopan alueelle. Mahdollisuuksia reitti tuo myös Ouluun, sillä uuden reitin arvioidaan tuovan alueelle talvikaudella jopa 4000 saksalaismatkailijaa.

München on myös Lufthansan merkittävä lentoliikenteen solmukohta, josta on laajat jatkoyhteydet yhtiön reittiverkostoon ympäri maailmaa.

Alunperin reittiä oli määrä lentää talviaikataulukauden vaihteeseen eli maaliskuun 2024 lopulle saakka. Oulun toiveena oli kuitenkin saada reitille jatkoa ja suosion myötä Lufthansa tekeekin reitistä ympärivuotisen.

”Olemme innoissamme voidessamme ilmoittaa, että uusi Oulu–München -reittimme jatkuu kesällä 2024. Tämä tekee Lufthansasta ainoan maailmanlaajuisen lentoyhtiön, joka tarjoaa suorat ympärivuotiset lennot Pohjois-Suomesta Euroopan sydämeen”, kertoi Lufthansa Group lentoyhtiöiden Suomen ja Baltian maajohtaja Patrick Borg Hedley.

Talvikauden lennot operoidaan keskiviikkoisin ja sunnuntaisin maaliskuun 2024 loppuun asti. Kesäaikataulukaudella reittiä lennetään tiistaisin ja lauantaisin 31. maaliskuuta alkaen. Seuraavalle talviaikakaudelle lennot jatkuvat 30. lokakuuta alkaen.

Ympärivuotisen lentoyhteyden toivotaan nostavan Oulun lentoaseman matkustajalukuja, jotka ovat koronavuosien jälkeen romahtaneet. Tavoitteena on, että Oulun lentoasema nousee takaisin Suomen toiseksi vilkkaimmin liikennöidyksi lentokentäksi.

”Oulu−München -reitti on ollut erinomainen lisäys lentoasemiemme reittitarjontaan. Yhteys on nauttinut matkustajien suosiosta ja vahvistanut Pohjois-Suomen saavutettavuutta Keski-Eurooppaan merkittävästi. Suosio näkyy nyt lentojen jatkumisena ympärivuotisesti, mistä olemme todella iloisia”, sanoi Finavian reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori.


Lentoaikataulut 31.3.2024 alkaen

Lauantai

LH2490 München 12.10 Oulu 16.15

LH2491 Oulu 17.05 München 19.10

Tiistai

LH2490 München 12.10 Oulu 16.15

LH2491 Oulu 17.05 München 19.10