Lufthansan reittiavaus yhdisti Kuusamon Eurooppaan

KAO_LH_poroLufthansan ensimmäinen suora reittilento Frankfurtista laskeutui lauantaina iltapäivällä 23. joulukuuta Kuusamon kentälle reippaassa lumisateessa. Matkustajien lisäksi Lufthansan kyydissä Kuusamoon saapui myös joulupukki. Hetki oli historiallinen, sillä kyseinen lento aloitti ensimmäisen kansainvälisen reittilentosarjan Kuusamon lentoasemalle. 

"Koneessa oli mahtava joulutunnelma, sillä joulupukki innosti matkustajat laulamaan yhdessä joululauluja", kommentoi lentomatkaa berliiniläinen pariskunta, joka odotti tulevalta lomaltaan erityisesti lunta ja uusia talvikokemuksia.

KAO_LH_leikkausJoulupukkia sekä Saksasta saapuvia matkustajia oli Kuusamon kentällä vastassa poro, husky-koiria sekä joukko tonttuja.

Iloista matkailutapahtumaa olivat saapuneet paikalle juhlistamaan myös Finavian kaupallinen johtaja Timo Järvelä, Lufthansan edustajat Fabian Bade ja Christopher Zimmer, Kuusamon kaupunginjohtaja Jouko Manninen, Ruka-Kuusamo Matkailu ry:n toimitusjohtaja Mats Lindfors sekä Juhani Aho ja Ville Aho Rukakeskus Oy:b omistajaperheestä.

"Oli hienoa olla vastaanottamassa hyväntuulisia ja innokkaita saksalaisia sekä muista maista saapuvia matkustajia. Lomatuulella olevien matkailijoiden riemu tarttui ja oli varsin helppo hymyillä muun porukan mukana. Tietenkin suuri ilo on myös se, että kone oli viimeistä paikkaa myöten täynnä ja matkustajapaikat ovat menneet kaupaksi vielä arvioituakin paremmin aina maaliskuun loppuun saakka. Myös Lufthansan porukka oli selvästi innoissaan ja päätös avata juuri tämä reitti lentoliikenteelle on ollut selkeästi oikea valinta", iloitsi Ruka-Kuusamo Matkailu ry:n Mats Lindfors.

Lufthansa lentää Frankfurtista Kuusamoon kerran viikossa lauantaisin 23.12.2017–31.3.2018 välisenä aikana. Reittiä lennetään Airbusin kapearunkokoneilla, joiden matkustajakapasiteetti on 143–200. Avauslento operoitiin A320-koneella.

Ruka ja Kuusamo ovat pitkään olleet yksi suosituimmista matkakohteista kotimaisille asiakkaille ja uusien lentoyhteyksien avulla Kuusamoa voidaan markkinoida ainutlaatuisen monipuolisena talvikohteena entistäkin tehokkaammin myös kansainvälisille asiakkaille.

Ruka-Kuusamo Matkailu ry:n mukaan pitkä ja runsasluminen talvikausi revontulineen, sekä monipuoliset aktiviteetit aina laskettelusta upeisiin saunapalveluihin ovat hyviä syitä saapua Kuusamoon.

KAO_airportLuftansan avauslennossa oli kyse historian ensimmäisestä suorasta reittilennosta Kuusamosta Eurooppaan.

Kuusamo nousee entistä paremmin esille myös seuraavalle eli joulukaudelle 2018, kun maailman suurimpiin matkanjärjestäjiin kuuluva TUI UK aloittaa joulucharterit Kuusamoon.

Myös Finnair panostaa entistä enemmän Lappiin talvikaudelle 2018/2019 ja lentoja Kuusamoon lisätään erityisesti korkean kysynnän viikoille ja useita lentoja lennetään suuremmilla koneilla.

Video reittiavauksesta Facebookissa

Lue myös: