Malmin lentoaseman puolustajat valittivat ELY:n lentokenttäpäätöksestä ympäristöministeriöön

Timo_Hyvonen_Malmi_2016Malmin lentoaseman ystävät ry (MLY) on valittanut Uudenmaan ELY-keskuksen tekemästä uudesta päätöksestä Malmin lentoaseman suojeluasiassa. Yhdistyksen mukaan ELY-keskus ei noudattanut lainkaan ympäristöministeriön palautuspäätöstä, vaan hienosääti perusteluitaan käytännössä koskematta aiempaan päätökseensä. MLY vaatii, että ympäristöministeriö kumoaa jälleen ELY:n väärän päätöksen, määrää asian uudelleen käsittelyn ympäristöministeriön päätöksen mukaisesti oikeaa lakia soveltamalla ja tutkii esittelijöiden esteellisyyden.

”Vaadimme nyt, että uudessa käsittelyssä suojelun valtakunnalliset edellytykset punnitaan suojelua estäviä seikkoja vastaan ja oikean lain mukaisesti”, toteaa yhdistyksen puheenjohtaja Timo Hyvönen.
 
Malmin-lentoasema-ilmasta_5”On selvää, että asiassa poliittinen paine on vahva. Viranomaisten tulee kuitenkin pystyä toimimaan objektiivisesti ja oikeiden lakien mukaan. Tämä on koko suomalaisen yhteiskunnan ja elämäntavan perusta", jatkaa Hyvönen.
 
Malmin lentoasemalla on voimassa vaarantamiskielto, joka pysyy voimassa kunnes suojelupäätös saa lainvoiman.

Helsinki olisi jäämässä kokonaan ilman lentokenttää, mikäli Malmin toiminta päättyy kaupungin suunnitelmien mukaan vuoden 2019 lopussa. Sähköinen ilmailu kehittyy vauhdilla ja se tarvitsee lentopaikan lähellä ihmisiä.

Malmi_77v_HelsinkiTXT”Kansalaisten jatkuvasti kasvava kannatus asialle sekä sähköisen ilmailun uskomattoman nopea kehittyminen tukevat lentokentän kulttuuriperinnön suojelua ja ilmailukäytön jatkoa. Esiin tulleet luontoarvot todennäköisesti estävät ja maaperään liittyvät epävarmuudet vaikeuttavat taloudellista asuntorakentamista", kertoo Hyvönen.

Malmin lentokenttää on jo vuosia käytetty ilmailun lisäksi erilaisiin tapahtumiin, ja kentän käytölle on paljon mahdollisuuksia. Viimeksi suurempi tapahtuma oli jättimäinen Ed Sheeranin kaksoiskonsertti. Tuolloin lentokenttää tukeva kansalaisaloite saikin tuhansia uusia tukijoita.

"Viime viikon Ed Sheeranin konsertti oli hyvä esimerkki alueen monipuolisuudesta ja mahdollisuuksista. Helsingin kaupunki voi kehittää alueesta todellisen ilmailu- ja ilmiökeskuksen ja rahoittaa toimintaa tämänkaltaisilla tapahtumilla. Vireillä olevat kuntalais- ja kansalaisaloitteet keräsivätkin Sheeranin konsertissa tuhansia uusia tukijoita. Poliitikkojen on syytä perehtyä asiaan, kuunnella kansalaisia ja tehdä oikeita päätöksiä", päättää Hyvönen.