Malmin lentokenttäyhdistys allekirjoitti vuokrasopimuksen Helsingin kaupungin kanssa

Malmi_LambergMalmin lentokenttäyhdistys ry. on keskiviikkona 21. joulukuuta allekirjoittanut vuokrasopimuksen Helsingin kaupungin kanssa Malmin lentokentän alueesta. Lentotoiminta historiallisella Malmin lentokentällä jatkunee suunnitelmien keskeytyksettä heti vuodenvaihteesta alkaen.

 Allekirjoitettu sopimus sinetöi syksyn aikana käydyt pitkät neuvottelut eri osapuolten välillä ja se mahdollistaa lentotoiminnan katkeamattoman jatkumisen vuoden vaihtuessa.

”Olemme allekirjoittaneet vuokrasopimuksen Malmin lentokentästä Helsingin kaupungin kanssa ja lentotoiminta on jatkumassa suunnitelmiemme mukaan keskeytyksettä”, kertoo Malmin lentokenttäyhdistyksen puheenjohtaja Niko Lamberg Lentoposti.fi:lle.

Finavia poistuu Malmin lentokentältä suunnitellusti vuodenvaihteessa ja luopuu myös maa-aluiden hallintaoikeudesta. Käytännössä Malmin lentokenttä muuttuu vuodenvaihteessa valvomattomaksi lentopaikaksi ja lentotoiminta jatkuu aiempaa rajoitetummalla alueella. Ilmailukäyttöön jää etelä-pohjoissuuntainen pääkiitotie 18/36.

Malmi_vuokra_1Malmin lentokenttä jää valvomattomaksi ilmatilaksi läheisen Helsinki-Vantaan lentoaseman lähialueen alapuolelle. Vuodenvaihteen jälkeen Malmilla ei siis ole enää tarjolla lennonjohtopalvelua.

Myös kunnossapito tulee olemaan aikaisempaa rajoitetumpaa, mutta yhdistys pyrkii pitämään kentän käyttöasteen mahdollisimman hyvänä ympäri vuoden.

Muutoksista huolimatta Malmin lentokenttä tunnetaan jatkossakin koodilla EFHF.

Lentoiminnan edellytyksenä oleva ympäristölupakin on jo kunnossa. Uudenmaan ely-keskus on hyväksynyt Finavian olemassaolevan ympäristöluvan siirron Malmin lentokenttäyhdistykselle. Jatkossa yhdistys hakee vielä kunnallista ympäristölupaa Helsingin kaupungilta.

”Olemme kokonaisuudessaan loppusuoralla”, iloitsee Lamberg.

Yhdistys on saanut kerätty kasaan alkuvuoden vuokrasumman sekä sopimuksen mukaisen panttisumman. Helsingin kaupungilta vuokratun 39,3 hehtaarin kokoisen alue ja lähes vastaavan kokoisen hoitovelvoitealueen vuosivuokra on 92 000 euroa. Vuokra-aika päättyy viimeistään vuoden 2019 lopussa ja alueen rakentaminen asuntotarkoituksiin on tarkoitus käynnistää vuonna 2020.

Malmi_ilmasta_2016”Lentokenttäyhdistyksellä on nykyisin jo noin 300 jäsentä. Mukaan toimintaan mahtuu edelleen niin lentäjiä, kuin muita ilmailusta kiinnostuneita”, kannustaa Lamberg.

Malmille on vuodenvaihteessa jäämässä satakunta ilma-alusta ja niiden säilytykseen tarvittavat tilatkin ovat osin selvinneet. Lentokentän nykyinen lentokonehalli on vuokrattu myös ilmailutoimijoille. Sopimuksen siitä ovat tehneet lentokouluttajat Aeropole ja BF-lento sekä ilmailualan palveluyritys Joen Service.

Sopimus mahdollistaa ilmailun lisäksi alueen monipuolisen käytön erilaisiin tapahtumiin kaupunkikulttuuria rikastamaan.

“Yhteistyö eri toimijoiden välillä on ollut erinomaista ja hyvää tahtoa on riittänyt joka taholta”,  kiittelee lentokenttäyhdistyksen puheenjohtaja Lambergyhdistyksen tiedotteessa.

Kiitos kuuluu myös viranomaisille sekä FinavIalle joustavasta yhteistyöstä joka on mahdollistanut sopimuksen syntymisen.

Päivitys: 19.45: lisätty tietoja Malmin lentokenträyhdistyksen tiedotteesta.

Lue myös: