Matkamessut avautuivat yleisölle - Afrikka ja Lähi-Itä kiinnostavat suomalaisia

Matka_2018_yleiskuvaAmmattilaispäivät käynnistivät vuoden 2018 Matkamessut jo 17. tammikuuta ja suuri yleisö pääsee tutustumaan tarjontaan tänään 19. tammikuuta alkaen. Messukeskukseen on saapunut lähes 900 matkanjärjestäjää, matkakohdetta ja matkailualan palveluyritystä ja esillä on yli 80 maata. Myös dronet ovat tulleet lähemmäs matkailua.

Matkamessuilla esittäytyvät nyt ensimmäistä kertaa Ghana ja Ruanda sekä Arabiemiraateista noin 85 kilometrin päässä Dubaista sijaitseva Ras al Khaimahin alue. SMAL:in (Suomen Matkatoimistoalan liitto) tilastojen mukaan matkatarjonta ja suomalaisten kiinnostus juuri Lähi-Itää ja Afrikkaa, erityisesti Pohjois-Afrikkaa kohtaan on jälleen kasvussa.

Matka_2018_FinnairMatkamessuilla Afrikka näyttäytyy ennen kaikkea eksoottisina Saharan eteläpuolisen Afrikan kohteina. Messuilla esittäytyvät muun muassa Etelä-Afrikka, Seychellit, Madagascar, Ghana, Ruanda, Namibia, Sansibar ja Uganda. Pohjois-Afrikasta messuilla ovat mukana Marokko ja Egypti.

Aasian maista suomalaisille rakkain ja suosituin kohde on edelleen Thaimaa, jonne tulevalla talvikaudella tehdään SMAL:in mukaan 48 000 valmismatkaa. Kaukokohteista messuilla esittäytyvät myös mm. Intia, Indonesia, Vietnam, Malesia, Japani ja Etelä-Korea.

Karibianmeren lomakohteista messuilla ovat läsnä Karibian saaret sekä Dominikaaninen Tasavalta ja Kuuba.

Matka_2018_Qatar_AirwaysLentoyhtiöt ovat myös esillä ja Finnairin osasto on yksi messujen suurimmista. Siellä näkyvimmin esillä on tuore Finnair Holidays.

Kauko- ja lähikohteisiin lennättävät Finnairin lisäksi messuilla mukana olevat lentoyhtiöt SAS, Air Baltic, Japan Airlines, Qatar Airways, TAP Air Portugal, Ethiopian Airlines, Ukraine Airlines, Turkish Airlines ja Croatia Airlines.

Matkamessujen ammattilaispäivillä esiteltiin myös dronejen mahdollisuuksia tuottaa matkoilta sisältöä sosiaalisen median kanaviin. Dronet ovatkin kasvattaneet suosiotaan matkailijoiden keskuudessa, koska niiden käyttö on helppoa, niillä voi ikuistaa esimerkiksi omia urheilusuorituksia ja niiden tuottaman sisällön jakaminen on nopeaa.

Tilastokeskuksen mukaan suomalaiset tekivät viime vuonna 6,1 miljoonaa yöpymisen sisältänyttä vapaa-ajan ulkomaanmatkaa. Matka 2018 -messujen matkailututkimuksen mukaan vuoden 2017 aikana 65% suomalaisista on matkustanut kotimaassa ja 55% ulkomailla. Suurin osa ulkomaanmatkoista tehdään tutkimuksen mukaan Eurooppaan.

Matka2018_logoPohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut järjestetään 17.–21.1.2018 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtumassa vierailee vuosittain yli 50 000 kuluttajaa ja 20 000 matkailualan ammattilaista.

Lue myös: