Ulkoministeriö ja Poliisi matkamessuilla - esillä neljä ämmää ja uusi Nettikonsuli-palvelu

UM_Maailma_2Ulkoministeriö ja poliisi osallistuvat 21-24. TAMMIKUUTA Helsingin Messukeskuksessa järjestettäville Matka 2016 -messuille yhteisellä osastolla. Se esitelee ulkoministeriön ja poliisin matkailijoille suunnattuja palveluita. Entinen kolmen M-kirjaimen muistisääntö on saanut mukaansa myös matkustusasiakirjat. Messuilla esitellään myös uusi nettikonsuli-palvelu.

Yhteinen messuosasto 6e149 sisältää tärkeää turvallisuustietoa matkustajille sekä opastaa huolehtimaan matkustusturvallisuudesta neljän M-kirjaimen muistisäännöllä: matkustustiedote, matkustusilmoitus, matkavakuutus ja matkustusasiakirja

Ulkoministeriö julkistaa messuilla uuden Nettikonsuli-palvelunsa. Nettikonsuli toimii Facebookissa, jossa se vastaa matkustusturvallisuuteen liittyviin kysymyksiin sekä neuvoo matkailijoita ongelmatilanteissa.

Lisäksi ulkoministeriön asiantuntijat ovat tavattavissa osastolla. Messukävijät voivat myös tutustua muiden matkailijoiden kertomuksiin sekä jakaa omia kokemuksiaan edellisvuonna esitellyn Maailma yllättää -karttapalvelun avulla.

Poliisi muistuttaa messuilla suomalaisia, että passihakemuksen voi tehdä verkossa. Poliisin puolesta osastolla on sen omia asiantuntijoita. Lasten iloksi osastolla vierailee myös poliisileijona. Messuilla käynnistetään myös uuden passin kuvituksen aiheiden ideointi, johon toivotaan kävijöiden osallistumista.

Ulkoministeriö järjestää yhdessä Madventuresin kanssa Sonera Inspiration Stagella perjantaina 21. tammikuuta 2016 kello 15.00 paneelikeskustelun, jonka juontajana toimii toimittaja, kirjeenvaihtaja Kari Lumikero. Panelistit, muun muassa Riku Rantala ja Tunna Milonoff, osallistuvat keskusteluun eri puolilta maailmaa verkon kautta.

Matkamessut_logo_1Helsingin Messukeskuksessa 21.–24. tammikuuta 2016 avoinna olevat Matkamessut järjestetään jo 30. kerran. Juhlamessujen partnerimaa on Suomalaisten suosikkimatkakohde Espanja. Juhlavuoden kunniaksi tapahtumaan suunnitellaan sekä messujen historiaan, että matkailun tulevaisuuteen katsovaa ohjelmaa.

Matkamessuilla esitellään myös ilmailumuseotoimintaa, joka on mukana ensimmäistä kertaa  omalla osastollaan. Ilmailumuseoyhdistyksen lisäksi esillä ovat Suomen kuusi ilmailumuseota.

UM: Maailma yllättää -karttapalvelu

UM: Matkustusturvallisuus.fi

UM: Matkustusilmoitus.fi

UM: Nettikonsuli

Lue myös muita uutisiamme Matka2016 -messuista sekä Ulkoministeriön osallistumisista aiemmille matkamessuille: