Näyttelyn teema on saanut inspiraationsa ilmailun ikoneista Ikaroksesta, Wrightin veljeksistä ja Amelia Earhartista, jotka kaikki tavoittelivat taivaita. Heille ei riittänyt arkeen alistuminen. He halusivat tyydyttää kaipauksensa, löytää jotain uutta ja mielekästä. "Älä makaa painovoiman uhrina, vaan unelmoi ja ryhdy kulkemaan haavettasi kohti", Löfroth tiivistää kuviensa sanoman.
"Hyvä kuva ei kerro valmista tarinaa, vaan antaa katsojan jatkaa sitä ajatuksissaan. Hyvä kuva ei ole tyly vastaus vaan kaunis kysymys", hän sanoo. Finavian ArtPort-taidekonseptiin kuuluva näyttely sijaitsee terminaali 2:n tulokerroksessa lähellä apteekkia, Alkoa ja Picniciä. Alueelle on vapaa pääsy kaikille, jotka asioivat lentoasemalla. Näyttely on avoinna ympäri vuorokauden ja se on maksuton. Anti-Gravity Women -näyttelyn ovat yhteistyössä tuottaneet Finavia, Finnair, Kameralehti, Ilmailutoimittajat, Color-Kolmio, Epson, Krister Löfroth ja Merja Ailama-Mäkitalo. Mukana näyttelyä tuottamassa ovat lisäksi olleet Jas-tekniikka, Elinchrome, Suomen ammattikuvaajat ja Finnfoto.
Finavian, Ilmailutoimittajien ja Merja Ailama-Mäkitalon yhteistyön tuloksena syntynyt ilmailuaiheinen valokuvanäyttely on esitellyt aiemmin avaruussukkulan matkaa Yhdysvaltojen halki, julkkisten saapumisia lentoasemalle, ilmailun muotokuvia, ilmailuvalokuvaaja Katsuhiko Tokunagan valokuvia, suomalaisen Hornet-lentäjä Henrik Elon hävittäjäkuvia ja amerikkalaisen ilmailu- ja avaruuslentojen kuvaamiseen erikoistuneen Carolyn Russon näkemyksiä lentokoneista. Lue myös:
|
|||