Neste ja Air bp lisäävät vastuullisen lentopolttoaineen tarjontaa Euroopassa

Neste_airbpNeste ja kansainvälinen lentopolttoainetuotteiden ja -palvelujen toimittaja Air bp ovat allekirjoittaneet sopimuksen vastuullisen lentopolttoaineen (Sustainable Aviation Fuel, SAF) tarjonnan lisäämisestä lentoasema-asiakkaille vuosina 2020 ja 2021. Biokerosiinia tulee saataville valikoiduilla lentoasemilla Euroopassa ja ensivaiheessa Tukholman Arlandan ja Oslon Gardemoenin lentokentillä.


Neste ja Air bp vastaavat uudella tarjonnallaan lentoyhtiöasiakkaiden kasvavaan kysyntään. Kysyntä on kasvanut Norjassa, jossa edellytetään 0,5 prosentin kaikesta myydystä lentopolttoaineesta olevan vastuullisesti tuotettua.

Asiakkaille tarjolla ole biokerosiinin määrä on viisi kertaa suurempi kuin yritysten toimittamat määrät vuonna 2019. Air bp tuo Nesteen tuottaman vastuullisen lentopolttoaineen saataville valituille lentoasemille, kuten Tukholmaan (ARN) ja Osloon (OSL), joissa toimitusten odotetaan alkavan tulevina viikkoina.

Air bp on toimittanut vastuullista lentopolttoainetta vuodesta 2010 lähtien. Tähän mennessä se on vastannut toimituksista yli 20 asiakkaalle ja 16 lentoasemalle maailmanlaajuisesti, mukaanlukien Norjan Oslon lentoasema, jossa se toimitti ensimmäisenä Nesteen tuottamaa vastuullista lentopolttoainetta lentoaseman olemassa olevan polttoainejakelun infrastruktuurin kautta yhteistyössä alan muiden toimijoiden kanssa.

Vuonna 2018 Neste ja Air bp ilmoittivat suunnitelmistaan tutkia ja kehittää toimitusketjuratkaisuja vastuullisen lentopolttoaineen toimittamiseksi lentoasemille ja lentoyhtiöille. Yhteistyön seuraavassa vaiheessa huhtikuussa 2019 Neste ja Air bp kehittivät yhdessä ratkaisun toimitusketjulle vastuullisen lentopolttoaineen toimittamiseksi Ruotsin markkinoille.

Kyseisellä yhteistyöllä saadaan lisättyä vastuullisen lentopolttoaineen saatavuutta eri lentoasemilla, hyödyntäen parhaalla mahdollisella tavalla Nesteen ja Air bp:n asiantuntemusta tuotannossa, polttoaineiden sekoittamisessa, tarjonnassa ja toimintojen turvallisuudessa.

IMG_20190307_153817Nesteen uusiutuvan lentopolttoaineen vuosikapasiteetti on tällä hetkellä 100 000 tonnia. Nesteen Singaporen jalostamon meneillään oleva laajennus ja mahdollinen lisäinvestointi Rotterdamin jalostamolle nostavat Nesteen uusiutuvan lentopolttoaineen vuosikapasiteetin noin 1,5 miljoonaan tonniin vuoteen 2023 mennessä.

Lue myös: