Norwegianilla ennätysmäärä matkustajia ja vahvat matkustajaluvut heinäkuussa

Norwegian_cabinNorwegianin (NAS) matkustajamäärä jatkoi kasvuaan heinäkuussa ja yrityksen kuukausiluvut olivat ennätyksellisen vahvat. Yhtiön matkustajamäärä heinäkuussa oli 1,8 miljoonaa, mikä on 14 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana. Kyseessä on myös Norwegianin tähän mennessä korkein kuukausittainen matkustajamäärä.

Yhtiötä käytti heinäkuussa 1 820 158 matkustajaa eli 14 prosenttia enemmän kuin vuoden 2011 heinäkuussa. Käyttöaste oli 87 prosenttia, mikä on 2 prosenttiyksikköä vähemmän kuin viime vuonna.

Yksikkötuoton myönteinen kehitys kompensoi pienempää käyttöastetta. Yksikkötuotto tarjotulta henkilökilometriltä (RASK) kasvoi 2 prosenttia ja oli 0,51. Yksikkötuotto myydyltä henkilökilometriltä (yield) nousi 5 prosenttia, ollen 0,59.

Yhtiön myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) nousi 15 prosenttia ja tarjottujen henkilökilometrien (ASK) määrä 18 prosenttia.

– Olen erittäin tyytyväinen heinäkuun lukuihin. Kehitys on myönteistä kaikissa Pohjoismaissa, joissa Norwegianilla on toimintaa. Uusi matkustajaennätys osoittaa, että uusien ja entistä ympäristöystävällisimpien koneiden sekä kattavan reittiverkoston yhdistelmä on matkustajiemme mieleen, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Norwegian lensi heinäkuussa 99,9 prosenttia suunnitelluista lennoistaan. Näistä 78,8 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti. Lukuun vaikutti voimakkaasti se, että Norjan ilmailuvirasto Avinor ei kyennyt toimittamaan riittävästi lennonjohtohenkilöstöä kiireisimmän lomasesongin tarpeisiin.

– Ikävä kyllä Avinorilla oli heinäkuussa ongelmia tarjota riittävää määrää lennonjohtohenkilöstöä, ja tämä heijastui muutoin erinomaiseen tulokseemme, sanoi Kjos.