Patria aloitti yhteistoimintaneuvottelut Aerostructures-liiketoiminnan komposiittiyksikössä

Patria_flagsPatria ilmoitti iitsenäisyyspäivän aattona 5. joulukuuta aloittavansa yhteistoimintaneuvottelut yhtiön Aerostructures-liiketoiminnan komposiittiyksikössä. Yt-menettely koskee koko yksikköä, joka työllistää 114 ihmistä Hallissa ja Tampereella.

Patria aloittaa Aerostructures-liiketoiminnan komposiittiyksikössä koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut Jämsän Hallin ja Tampereen toimipisteissä. Neuvottelut aloitetaan tuotannollisista, taloudellisista sekä toiminnan uudelleen järjestelyistä johtuvista syistä.

Syynä yt-menettelyn käynnistämiseen ovat pitkään jatkuneet hankkeet, joiden toimitusmäärät ovat edelleen laskeneet ja projektitoimitusten työkuorma on jakaantunut epätasaisesti.

Yhteistoimintaneuvottelut voivat Patrian mukaan johtaa enintään 20 henkilön lomauttamiseen toistaiseksi tai irtisanomiseen. Harkittavaksi tulevat myös muut koko henkilöstöä koskevat eritasoiset lomautukset.

Aerostructures-liiketoiminta suunnittelee ja valmistaa vaativia komposiittisia ja metallisia lentokonerakenteita. Liiketoiminnan komposiittiyksikkö työllistää 114 henkilöä Jämsän Hallissa ja Tampereella.

Patrian Aerostructures-yksikkö valmistaa tai on valmistanut komposiittirakenteita mm. Airbusin A320-, A330-, A380- ja A400M-koneisiin, NH90-helikopteriin sekä erityissovelluksiin Saabille. Yksi Patrian valmistamista komposiittirakenteista on esimerkiksi Saabin Globaleye -valvontakoneen tutka-antennin muotosuoja. Niitä on toimitettu viime vuosina kolme kappaletta.