Patria Pilot Trainingin YT:t päätökseen - henkilöstöä lomautetaan määräajaksi

PIR_PAT_apron3_1Koko henkilöstöä koskeneet yhteistoimintaneuvottelut Patrian Pilot Training -yksikössä  päättyivät ja henkilöstöä lomautetaan määräajaksi kuluvan vuoden aikana. Tavoitteena on edelleen ohjaajakoulutukseen panostaminen ja kasvusta odotetaan voimakasta.

Patria Pilot Trainingin yhteistoimintaneuvottelujen lopputuloksena lomautetaan määräaikaisesti 20 lennonopettajaa ja 15 toimihenkilöä. Lomautukset ovat osa- ja kokoaikaisia sekä keskimäärin kahden kuukauden mittaisia. Lomautukset toteutetaan tämän vuoden aikana.

Yksikön tavoitteena on siviiliohjaajakoulutuksen voimakas kasvu lähivuosina ja lomautuksissa huomioidaan tarpeet varmistaa syksyllä 2020 alkavien kansainvälisten lentoyhtiöasiakkuuksien koulutusten toteutuminen.

Patria Pilot Training on Suomen ainoa EASA:n hyväksymä koulutuslaitos, joka tarjoaa MPL- eli Multi-Crew Pilot License -koulusta, joka tarkoittaa  usean ohjaajan toimintaan sopivaa miehistölupakirjaa. Patria kouluttaa myös perinteisemmin integroitua ATP(A)- eli liikennelentäjäkoulutusta (Airline Transport Pilot) sekä yksittäisille opiskelijoille että ab-initio-ohjelmina suoraan lentoyhtiöille.

Patrian lentokoulutusasiakkaita ovat mm. Finnair, Norra,
Air Astana ja Turkish Airlines.

Lue myös: