Qatar Airways tuo Helsingin reitille luvatun laajarungon - Dreamliner aloittaa syyskuussa

Qatar_787_8_1Qatar Airways kasvattaa Helsinki-Doha -reitin kapasiteettia 92 prosentilla, kun yhtiö tuo jo avauksessa luvatun laajarunkokoneen reitille. Nykyisin Airbus A320 -koneella lennetty päivittäinen reitti saa Boeing 787 Dreamlinerin 16. syyskuuta alkaen.

Vain noin kolme kuukautta 10. lokakuuta tehdyn reittiavauksen jälkeen Qatar Airways ilmoittaa tuovansa Helsinki-Doha -reitille lisää kapasiteettia vastaamaan kasvavaa kysyntää. Reitti avattiin lokakuussa näyttävästi upouudella Airbus A350-900 -koneella.

QA_HEL_A350_Suihku_1

Syyskuun 16. lähtien Helsinki-Vantaalla nähdään ennakko-odotusten mukainen 254-paikkainen Boeing 787 Dreamliner. Reitti yhdistää Helsingin matkustajat 150 kohteeseen ympäri maailman.

"Uusi Doha-Helsinki -reitti saa heti ensitilassa laajarunkokoneen. Koska olemme lentokonevalmistajien toimitusten armoilla, en osaa sanoa tarkkaa aikaa", kommentoi Qatar Airwaysin toimitusojohtaja Akbar Al Baker Helsingissä reittiavauksen yhteydessä lokakuussa 2016.

Qatar_A320_HelDreamlinerin tullessa Helsinki-reitille lentää Qatar Airways pohjolassa sijaitseviin kohteisiinsa modernilla ja yhdenmukaisella kalustolla. Lähi-idän suuryhtiö vahvistaa samalla läsnäoloaan Pohjoismaissa.

"Kysyntä on ollut kovaa siitä lähtien, kun avasimme Helsingin-reitin viime vuonna. Aloitimme lennot Pohjolaan kymmenen vuotta siten ja markkina on tärkeä Qatar Airwaysille", sanoi Qatar Airwaysin Skandinavian, Suomen ja Baltian maajohtaja Christian Deresjö.

"Lisäkapasiteetti lennoilla Helsingissä tuo uusia mahdollisuuksia turismille ja liiketoiminnalla koko maailmanlaajuisessa verkostossamme. Lisäksi se antaa oneworld-alliannisä jäsenille pääsyn uuteen liikenteen solmukohtaan", jatkoi Deresjö.

Qatar_Finnair_tails_1Qatar Airwaysin Boeign 787 matkustamossa on 254 paikkaa kahdessa luokassa. Koneen etupään business-luokassa on 22 lie-flat -istuinta 1-2-1 jaottelulla ja economy-luokassa  on 232 istuinta 3-3-3 jaottelulla. Kaikilla matkustajaistuimilla on oma IFE-järjestelmä ja tarjolla on myös wifi-yhteys.

Lue myös: