Qatar Airways palauttaa Helsinki-Doha yhteyden 29.7. lähtien Airbus A350-900 -koneella

Qatar_A350_nose_closeupHelsinki-Vantaan lentoliikenneyhteydet palautuvat pikkuhiljaa koronapandemian aiheuttaman hiljentymisen jälkeen. Nyt Qatar Airways on vahvistanut käynnistävänsä uudelleen lennot Helsinki-Vantaalta Dohaan Airbus A350-900 -koneellaan 29. heinäkuuta alkaen.

Qatar Airways avaa lennot Doha-Helsinki-Doha -reitillään uudelleen 29. heinäkuuta 2020. Yhtiön matkustajalennot olivat keskeytyksessä Helsinki-Vantaan osalta koronaviruspandemian takia. Niiden sijaan Qatar Airways on lentänyt rahtilentoja Dohasta Helsinkiin useampana päivänä viikossa.

Reittiyhteyttä lennetään heinäkuun lopusta lähtien kolmesti viikossa Airbus A350-900 -laajarunkokoneella. Lentopäivät ovat keskiviikko, perjantai ja lauantai.

Ennen koronaviruspandemiaa Qatar Airways lensi parhaimmillaan Helsinki-Doha -reittiä seitsemänä päivänä viikossa ja kahdesti päivässä. Toinen päivittäisistä lennoista operoitiin aluksi Airbus A320 -kaperunkokoneella ja toinen Boeing 787-8 Dreamliner - laajarunkokoneella. Viime talvena molemmat päivittäiset lennot operoitiin parhaimmillaan Airbus A350-900 -laajarunkokoneilla.

Qatar_Finnair_tails_1Qatar Airways on monien lentoyhtiöiden tavoin kasvattanut lentojen ja kohteiden määrää vähitellen. Heinäkuussa Qatar Airways lentää jo lähes 3500 aikataulunmukaista lentoja, kun kesäkuussa lentoja oli alle 2100. Heinäkuun loppuun mennessä verkostoyhteyksistä on palautettu jo 2/3. Sen myötä Dohasta on jälleen tarjolla laajasti jatkolentoja.

Vuoden loppuun saakka Qatar Airways tarjoaa matkustajilleen joustavia muutoksia tehtyihin varauksiin. Lentopäivää voi muuttaa useampaankin kertaan ja kohdettakin voi vaihtaa vapaasti, jos se sijaitsee maksimissaan 5000 merimailin eli reilun 9000 kilometrin päässä alkuperäisestä kohteesta. Muutoksista ei näiltä osin peritä maksua 31. joulukuuta 2020 saakka.

Screenshot_2020-07-14 Press releases Qatar AirwaysTerveysturvallisuudesta Qatar Airwasin lennoilla ja Dohan Hamadin lentoasemalla on huolehdittu usein eri toimin.

Qatar Airwaysin matkustamohenkilökunta on käyttänyt laajaa suojavarustusta lennoilla toukokuusta lähtien. Heinäkuun alusta lähtien varustusta on hieman kevennetty ja se on brändätty Qatar Airwaysin tyyliin.

Qatar Airwaysin lennoilla kaikille matkustajille tarjotaan koronaviruspandemian seurauksena suojavarusteita. Istuinpaikalle on asetettu suljettu pussi, joka sisältää suu-nenäsuojan, kertakäyttöhansikkaat sekä käsidesiä.

Dohan Hamadin lentoaseman kautta Qatar Airwaysillä matkustaville tarjotaan suu-nenäsuojat lähtöselvitystiskeillä.

HEL-DOH QR302 DEP 16.50 ARR 22.40 lentoaika 5h55min
DOH-HEL QR301 DEP 08.30 ARR 14.25 lentoaika 5h50min

Qatar Airways lentää Dohasta Pohjoismaihin kaikkiaan 22 viikkovuoroa Airbus A350 -koneillaan. Tukholmaan sekä Osloon lennetään päivittäin ja Kööpenhaminaan viidesti viikossa. Dohasta Helsinkiin lennetään aluksi siis kolmesti viikossa.

Lue myös: