Qatar Airways vastaanotti Lähi-idän ensimmäisen Dreamlinerin

Qatar_787_1Qatar Airways on vastaanottanut ensimmäisen Boeingin 787 Dreamlinerin. Dohasta operoiva yhtiö on Lähi-idän ensimmäinen Dreamliner operaattori.

Qatar Airways vastaanottaman Lähi-idän ensimmäisen Dreamlinerin luvataan tuovan matkustajille uudenlaisen matkustajakokemuksen. Kaikkiaan Qatar Airways on tilannut 30 Dreamlineria.

Yhtiön Dreamlinereiden matkustamossa on 252 istuinta kahdessa luokassa. Business-luokan 22 istuinta tarjoavat 1-2-1 konfiguraatiossa matkustajilla rentoa ja väljää matkantekoa. Turistiluokassa on 232 istuinta jaolla 3-3-3 ja matkustajlla on käytössään oma 10,6 tuumainen viihdejärjestelmän ruutu.

Matkustajille on tarjolla myös Wi-Fi ja gsm-yhteydet lennon aikana. Gsm-yhteydet on mukavuus syistä rajatta SMS- ja MMS-viesteihin. Koneen matkustamoviihdejärjestelmä tarjoaa viihdykettä yli tuhannen elokuvan ja musiikkikappaleen edestä.

Qatar Airways aikoo operoida uudella koneellaan Dubaihin, Lontooseen, Delhiin ja Zurichiin. Kohteita tulee lisää Dreamliner-laivaston kasvun mukaisesti.


Qatar_787_2Qatar Airways operoi 121 koneen laivastolla Dohasta 120 kohteeseen halki Euroopan, Lähi-idän, Afrikan, Aasian ja Tyynenmeren alueen sekä Etelä- ja Pohjois-Amerikkaan. Yhtiöstä tulee Onewolrd-liittouman jäsen loppuvuodesta 2013 tai alkuvuodesta 2014, kun yhtiön kotipaikkaan Dohaan valmistuu uusi lentokenttä.