Ranskan lennonjohdon lakko sotkee liikennettä - Finnair perui Pariisin lentoja

Finnair_A319_pushRanskassa ilmaliikenteen hallintapalvelua tarjoavan DSNA lennonjohtajat lakkoilevat kahden päivän ajan keskiviikosta 8.4 huhtikuuta alkaen. Luvassa on laajoja häiriöitä ja viiveitä Ranskan ilmatilaan. Myös Finnair on perunut Pariisin lentojaan keskiviikolta ja torstailta.

Ranskan lennonjohtajien lakko alkoi 8. huhtikuuta kello 0400 UTC-aikaa ja sen on määrä päättyä perjantaina 10. huhtikuuta kello 0400 UTC-aikaa.

Lakon aikana kapasiteetti on huomattavasti normaalia alhaisempi Marseillen (LFMM), Brestin (LFRR), Bordeauxin (LFBB) ja Pariisin lentotiedotusalueilla. Lennonjohtoalueet tarjoavat ilmaliikenteelle vain minimipalvelutason ja kapasiteetti riippuu saatavilla olevasta miehityksestä.

DSNA:n mukaan Pariisin aluelennonjohdon alueella viiveet vaihtelevat 20-65 minuuttiin. Toisilla lentokentillä puhutaan jopa 90 minuutin viiveistä.

DSNA:n mukaan on mahdollista, että osa lentokentistä jää lakon aikana kokonaan ilman lennonjohtopalvelua. Esimerkiksi Pariisin kentän kapasiteetti on laskettu puoleen ja suuren osan muista kentistä kerrotaan laskevan kapasiteettiaan 40 prosentilla.

RANSKA_ATC_lakko_huhti2015Operaattoreita onkin pyydetty vähentämään kapasiteettiaan 40 prosentilla Pariisin, Lyonin, Nizzan, Marseillen, Bordeauxin, Toulousen ja Nantesin osalta. Jäljelle jäävästä liikenneohjelmasta on pyydetty raportoimaan Ranskan ilmailuhallinnolle.

Lentojen uudelleenreititys voi aiheuttaa ruuhkautumista myös muualle Euroopan ilmatilaan.

Muiden lentoyhtiöiden mukana myös Finnair on perunut Pariisin lentojaan. Toistaiseksi peruttujen listalla ovat 8. huhtikuuta AY875 Helsingistä Pariisiin, AY876 Pariisista Helsinkiin ja AY877 Helsingistä Pariisiin sekä 9. huhtikuuta AY878 Pariisista Helsinkiin.