Sankarikoiraksikin nimetty Tullikoira Dani jää eläkepäivien viettoon

Tullikoira_Dani_Matka2017_2Tullikoira Danin viimeistä työpäivää vietetään tänään perjantaina 24. helmikuuta. Kotikoiraksi jäävä Dani viettää eläkepäiviä perheen seniorin, 11-vuotiaan Aatu-koiran kanssa. Dani tervehti ihmisiä iloisesti myös tammikuisilla Matka 2017 -messuilla.

Tullikoira_Dani_Matka2017_1Tullikoira Dani viettää tänään 24. helmikuuta viimeistä työpäiväänsä ja jää ansaitulle eläkkeelle 31.3.2017. Danin eläkepäiviin tulee kuulumaan ulkoilua, mökkeilyä, uintia ja leppoisaa yhdessäoloa perheen kanssa.

Tullin kuulumisia Dani kuulee jatkossa juuri vuoden täyttäneeltä Pepi-koiralta, joka astuu Danin suuriin saappaisiin huhtikuussa.

"Tulevaisuudessa ehkä Danistakin tulee isä, jos vain sopiva ehdokas löytyy", vinkkaa Mika Niemenmaa.

Dania kutsutaan, jopa suosituimmaksi tullilaiseksi. Se on ehtinyt uransa aikana paljon ja on esiintynyt mm. Lentokenttä-sarjassa ja tehnyt viisi tuotantokautta Suomen Tulli-sarjaa. Vuonna 2012 Kennelliitto myönsi Danille Sankarikoiran arvonimen.

Vuoden 2016 aikana Dani teki huikeat 518 huumelöytöä.

dani_ja_mika_niemenmaa_tulliTulli on kouluttanut ja käyttänyt tullikoiria vuodesta 1969 alkaen huumausaineiden etsintään. 2000-luvun alussa Tullissa aloittivat ensimmäiset savukekoirat.

Tullikoiratoimintaa laajennettiin vuonna 2013 käteisen rahan ja vuonna 2016 aseiden ja räjähteiden etsintään.

Tällä hetkellä Tullissa työskentelee yli 40 tullikoiraa, joista suurin osa on rodultaan labradorinnoutajia.

Lue myös: