SLSY: Enemmistö Norran matkustamohenkilökunnasta tyytymättömiä työehtosopimukseensa

SLSYSuomen Lentoemäntä ja Stuerttiyhdistys SLSY kertoo saaneensa Finnairin osakkuusyhtiö Norran matkustamohenkilökunnan enemmistöltä selkeän viestin syvästä tyytymättömyydestä nykyiseen työehtosopimukseen. Norran matkustamohenkilökunnasta enemmistö on tällä hetkellä  SLSY:n jäseniä.

SLSY:n mukaan t
yöntekijöillä on aidosti hätä työssä jaksamisestaan. Norran matkustamohenkilökuntaa koskevan työehtosopimuksen työ- ja lepoaikoja koskevat määräykset ovat selkeästi heikommat kuin alan yleissitovassa työehtosopimuksessa. Kyseessä on SLSY:n sijaan Ammattiliitto Pro:n solmima talokohtainen työehtosopimus työ- ja lepoaikamääräyksiin.

SLSY on käynyt tilanteen korjaamisesta keskusteluja myös Pro:n edustajien kanssa, mutta toistaiseksi tuloksetta.  Pro:n mukaan heidän tavoitteenaan on luoda alan toimijoille nykyaikaa paremmin palvelevampia toimintaedellytyksiä, kertoo SLSY tiedotteessaan.

”ihmiset eivät yksinkertaisesti jaksa tehdä töitä nykyisillä työehdoilla ja tämä näkyy mm. pitkinä sairauslomina.  Myös Norran sairauspoissaolojen määrät ovat korkeammat kuin alla yleensä", kommentoi SLSY:n puheenjohtaja Juha Kuurne liiton tiedotteessa. 

"Olemme SLSY:ssä saaneet norralaisilta itseltään runsaasti palautetta siitä, että ihmiset eivät yksinkertaisesti jaksa tehdä pidemmän päälle töitä nykyisillä, ammattiliitto Pro:n solmimilla työehdoilla. Ongelma on aito ja kiistatta olemassa", jatkaa Kuurne.

SLSY on valtakunnallinen ammattiyhdistys, joka on neuvotellut matkustamohenkilökuntaa koskevan valtakunnallisen työehtosopimuksen vuonna 2005.  Sopimus on yleissitova ja määrittelee matkustamohenkilökunnan yleiset työehdot Suomessa.

"Mielestäni on enemmän kuin luonnollista, että haluamme olla mukana neuvottelemassa heitä koskevista työehdoista, kun nykyinen Norraa koskeva työehtosopimus päättyy elokuussa", sanoo Kuurne.

Lue myös: