Utissa esitellään toukokuussa kalustoa ja toimintaa

utti_avoimet2Utin Jääkärirykmentin perinteinen toimintanäytöstapahtuma järjestetään tänä vuonna perjantaina 9. toukokuuta. Luvassa on mm. Helikopteripataljoonan oman kaluston esittelyä ja erikoisjääkärien toimintanäytös. Taivaalla nähdään myös Ilmavoimien F/A-18 Hornet -esityslento sekä Midnight Hawks -osastotaitolentoryhmä.

Toimintanäytöspäivä on avoin kaikille Puolustusvoimien toiminnasta kiinnostuneille. Aiempina vuosina on tarjolla ollut kompaktisti toteutettu, mutta monipuolinen esittely Puolustusvoimiemme toiminnasta ilmassa ja maassa. Avoimien ovien päivään on vapaa pääsy.

utti_avoimet3Ajoittain korkean melutason vuoksi etenkin lasten kuulo on hyvä varautua suojaamaan. Utin Jääkärirykmentti jakaa tapahtumassa korvatulppia. Toimintanäytöstapahtumaan (tai edes autoon jätettäväksi) ei missään tapauksessa suositella otettavaksi mukaan koiria tai muita lemmikkejä.

Toimintanäytöstapahtuma on aikaisempina vuosina ollut suosittu etenkin koululais-, reserviläis- ja veteraaniryhmien keskuudessa. Tapahtumaan ovat kuitenkin tervetulleita myös muut Puolustusvoimien toiminnasta kiinnostuneet.

Toukokuun 9. päivän vielä alustava aikataulu

12.00 Portit avataan yleisölle
Puolustusvoimien varusmiessoittokunta esiintyy
Kalustoesittely
Sotilaskodin myyntipiste (kahvilatuotteet ja makeiset) ja varuskuntaravintolan myyntipiste (hernekeitto ja pannukakku 5 euroa) avoinna

13.00 Toiminnalliset näytökset
NH90- ja MD500-helikopterien esityslennot
Ilmavoimien F/A-18 Hornet -hävittäjän ja osastotaitolentoryhmä Midnight Hawksin esityslennot
Toiminnallisten näytösten tarkempi aikataulu ja sisältö julkaistaan myöhemmin

Tapahtuma päättyy 14.30

IMG_8300Utin Jääkärirykmentti pyytää yli 10 henkilön ryhmiä ilmoittautumaan sähköpostitse utinjaakarirykmentti@mil.fi. Mahdolliset tapahtumaa koskevat kysymykset voi myös esittää sähköpostilla. Ilmoittautumisen yhteydessä pyydetään mainitsemaan erikseen, mikäli ryhmä haluaa ruokailla tapahtumassa. Sotilaskodin palvelujen käytöstä ei tarvita ennakkotietoa.

Ennakkotietona kerrottakoon, että vuoden 2015 toimintanäytöstapahtuma järjestetään perjantaina 8. toukokuuta.

Lue Lentoposti.fi -juttu viime vuoden toimintanäytöspäivästä Utissa: