Vaasan lentoaseman remontin toinen vaihe käynnistyy - valmis vuoden loppuun mennessä

Vaasa2_finaviaVaasan lentoaseman remontin toinen vaihe käynnistyy elokuussa. Finavia toteuttaa lentoaseman toimivuutta parantavat muutostyöt yhteishankkeena Vaasan kaupungin kanssa. Uudistus käynnistyi viime syksynä. Toisen vaiheen arvo on noin 920 000 euroa. Remontti saattaa aiheuttaa ajoittaisia ruuhkia, joten matkustajien on syytä varata normaalia enemmän aikaa asioimiseen.

Syksyllä 2012 matkatavara-aulan remontilla käynnistyneet Vaasan lentoaseman muutostyöt ovat edenneet seuraavaan vaiheeseen, johon kuuluvat turvatarkastustilojen uudistaminen, uuden infopisteen avaaminen, matkustajien wc-tilojen kunnostaminen sekä kahvilan ja myymälätilojen rakentaminen. Töiden on kokonaisuudessaan määrä valmistua vuoden 2013 loppuun mennessä.

Finavia haluaa olla sujuvan lentoliikenteen mahdollistava palveluyritys, joka tarjoaa matkustajille sujuvan ja viihtyisän matkustuskokemuksen. Vaasan uudistustöiden tavoitteena on parantaa lentoaseman palveluja ja toimivuutta niin matkustajien kuin myös vaasa_finaviayhteistyökumppanien kuten maahuolintayhtiöiden ja lentoyhtiöiden kannalta.

Remontin jälkeen matkustajien turvatarkastus sujuvoituu ja terminaalin turvatarkastetun puolen odotustilat laajenevat. Turvatarkastuksen jälkeiseen lähtöaulaan avataan myymälä ja kahvila. Lisäksi lähtöporttien määrä kasvaa, kun neljäs lähtöportti otetaan remontin valmistuttua käyttöön.

Osa matkustajatiloista jää suojaseinien taakse työmaa-alueiksi, joten käytettävissä olevat tilat pienevät huomattavasti rakennustöiden aikana. Käytössä tulee olemaan myös erilaisia tilapäisiä ratkaisuja turvatarkastus- ja kahvilapalveluiden toteuttamiseksi remontin aikana.

"Tunnelma voi olla tiivis varsinkin vilkkaimpina tunteina, joten matkustajien on syytä varata normaalia enemmän aikaa lentoasemalla liikkumiseen”, sanoo Vaasan lentoaseman päällikkö Mikko Komi Finaviasta.

Finavia on yhteistyökumppaniensa kanssa valmistautunut remonttiin panostamalla matkustajien opastamiseen ja auttamiseen erityisesti ruuhka-aikoina. Komi pahoittelee matkustajille rakennustöistä aiheutuvia häiriötä.

Toisen vaiheen uudistustöiden kustannusarvio on noin 920 000 euroa. Investointi toteutetaan yhteishankkeena, johon Finavian lisäksi osallistuu Vaasan kaupunki.

Vaasalla on kehittyvänä lentoasemana keskeinen merkitys Finavian lentoasemaverkostossa. Finavia haluaa kehittää lentoaseman toimintaa yhdessä alueen seutukunnan kanssa, jotta kenttä tukisi alueen elinkeinoelämää mahdollisimman hyvin.

Vuonna 2012 Vaasan lentoasemalla oli yhteensä lähes 375 000 matkustajaa.