8000. valmistunut Airbus-kone meni AirAsialle Indonesiaan

8000_airasia_airbusAirbus on toimittanut 8 000. valmistuneen lentokoneensa AirAsian Indonesiassa toimivalle yhtiölle. A320-kone nousi Ranskan Toulousesta 3. elokuuta ja laskeutui aiemmin tänään uuteen tukikohtaansa Jakartaan. Ensimmäisen Airbus A300 -koneen vastaanotti Air France vuonna 1974.

Virstanpylväs on Airbusin mukaan osoitus yhtiön siviililentokoneiden markkinajohtajuudesta. Airbus kertoo valmistavansa  markkinoiden kehittyneimmät, polttoaineen kulutukseltaan tehokkaimmat lentokoneet. Yhtiöllä on markkinoiden laajin, kaikki segmentit 100-paikkaisista yli 500-paikkaisiin koneisiin kattava konevalikoima.

Tulevaisuudessa myös EADS:n sotilas-, avaruus- ja helikopterialan tuotteet markkinoidaan Airbus-brändin alla. EADS puolestaan saa nimekseen Airbus Group.

“AirAsialla on pitkäaikainen ja erityinen liikesuhde Airbusin kanssa, joten tämä on merkittävä hetki meille molemmille. Airbusin työntekijöiden sitoutuminen huipputuotteiden valmistamiseen on suhteemme kulmakivi”, sanoo AirAsia-konsernin toimitusjohtaja Tan Sri Tony Fernandes.

"Olemme erittäin ylpeitä siitä, että Airbusin 8 000. lentokone kuuluu juuri meidän laivueesemmme. AirAsiaa ja Airbusia yhdistävät edelläkävijyys, tulevaisuuteen katsominen ja kova työ, minkä seurauksena me molemmat olemmet aloillamme markkinajohtajia."

”Airbusin lentokoneiden erinomainen polttoainetehokkuus ja taloudellinen tehokkuus ovat AirAsian menestyksen kulmakiviä. Uudet modernit koneet tukevat kunnianhimoisia kasvusuunnitelmiamme”.

“Ei ole sattuma, että toimitamme 8 000. koneemme juuri maailman nopeimmin kasvavalle lentoyhtiölle AirAsialle”, sanoo Airbusin toimitusjohtaja Fabrice Brégier.

"Aiempaa haastavammassa ja moniulotteisemmassa globaalissa markkinatilanteessa teemme entistä enemmän työtä sen eteen, että asiakkaamme hyötyvät tuotteistamme aidosti. Pääsemme tähän jatkamalla innovaatiotyötämme yhdessä asiakkaidemme kanssa."

Aasian suurin halpalentoyhtiö AirAsia-konserni lentää ainoastaan Airbusin koneilla. AirAsia on yhtiön suurin A320-perheen asiakas. Se on tilannut yhteensä 475 konetta: 264 A320 neo- ja 211 A320-konetta. AirAsian pitkän matkan yhtiö AirAsiaX käyttää puolestaan Airbusin laajarunkokoneita. Yhtiö on tilannut yhteensä 26 A330-300s -konetta ja kymmenen A350XWB-konetta.

AirAsian väreissä lentää tällä hetkellä yhteensä 141 Airbusin konetta. AirAsialla on 16 tukikohtaa Aasiassa, muun muassa Bangkokissa, Kuala Lumpurissa ja Jakartassa.