Air France aloitti liikelentopalvelut - pikkukentiltä sujuvasti kaukolennoille

AF_wijet_service_1Air France ja Wijet aloittivat yhteistyön tarjoamalla ns. privat jet -palvelua Pariisin Charles de Gaullen kautta kulkevien jatkomatkustajien käyttöön. Liikelentojen ja kaukolentojen yhdistäminen optimoi liikennettä ja ajankäyttöä Pariisin pääkentällä. Air France kehuu palvelunsa olevan erittäin kilpailukykyinen myös hinnaltaan.

Lennot operoidaan Wijetin Cessna Citation C510 Mustangilla, joka voi operoida 1200 lentokentältä Ranskassa ja Euroopassa noin 2,5 tunnin etäisyydellä Pariisista. Ratkaisu on omiaan matkustajille, jotka lentävät suurkenttien ja normaalin reittiverkoston ulkopuolelta.

Liikelentopalvelut mahdollistavat matkustajille joustavat lähtöajat omalta kotikentältä. Matkalle lähtö sujuu nopeasti ilman jonotuksia ja matkatavarat saa kohteessa käsiinsä ilman odotuksia.

Wijetin liikesuihkukone tarjoaa yksityistä tilaa neljällä suurella istuimellaan, joista kaksi kallistuu mukavaan 140 asteen lepotilaan. Koneen kaksi matkatavaratilaa ovat yhdessä kooltaan noin 1,6 kuutiometriä.

AF_wijet_service_2Matkustajille on lennolla tarjolla juomia, pientä purtavaa tai jopa lounaspalvelu. Matkustamossa on luettavina päivän lehdet, aikakauslehdet ja viihteellistä vaihtoehtoa tarjoaa myös tablet-kone. Myös satelliittipuhelut kuuluvat matkan hintaan.

Asiakkaan käytössä on Air Francen henkilökuntaan kuuluva palveluagentti lentojen lähtö- ja saapumisaikaan sekä autokuljetus jatkolennolle. Halutessaan matkustaja pääsee myös Air Francen loungeen.

Air Francen mukaan uusi palvelu on erittäin kilpailukykyinen ja hinnaltaan lähes 40 prosenttia markkinahintoja halvempi. Hinnat alkavat 2400 eurosta sisältäen lentotuntihinnan edestakaiselle matkalle (paluu 2 päivän sisällä) Pariisin Charles de Gaullesta. Hinta on vuokra koneesta ei matkustajapaikoista.

Wijet on ranskalainen liikenlentoyritys, joka operoi Mustang-koneilla ympäri Euroopan 1200 lentokentän. Palvelu on tarjolla vuoden jokaisena päivänä 24/7-periaatteella.

Cessna Citatin C510 Mustang voi operoida jopa 2000 kilometrin ja 3 tunnin lentomatkan päähän. Koneen matkanopeus on noin 630 km/h. Koneen maksimilentokorkeus on 41 000 jalkaa jonne se voi nousta jopa 27 minuutissa. Mustangissa on kaksi Pratt & Whitney Canada PW615F -moottoria. Ohjaajat työskentelevät mordernilla Garmin G1000-lasiohjaamolla varustetulla koneella, joka nousee taivaalle vain 950 metrin mittaiselta kiitotieltä.

Vastaava palvelu myös Suomeen?

Vastaavanlaiselle palvelulle voisi olla kysyntää myös Euroopan ja Aasian väliä operoivan Finnairin asiakkaiden keskuudessa. Helsinki-Vantaa sijaitsee Itämeren äärellä josta on lyhyet etäisyydet pienemmille lentokentillä mm. Baltiassa ja Venäjällä. Myös Suomessa on laaja lentoasemaverkosto mutta reittilennot ovat vähenemään päin.

Suomessa liikelentoja tarjoavat mm. Hendell Aviation ja Jetflite. Konekalustoa on tarjolla tehokkaasta potkuriturbiinikoneesta aina valtioluokan liikesuihkukoneeseen.

Lue myös: