Airport Cluster Finlandista muodostumassa yhdistys - yhteenliittymän resursseista kasvuvoimaa

Airport_Cluster_Finland_1Lentokenttäosaamista Euroopassa tunnetuksi tehnyt Airport Cluster Finland (ACF) -projekti on neljän toimintavuotensa  aikana kasvanut n. 30 yrityksen yhteenliittymäksi. ACF:n kattavaan tietopankkiin on kerätty kontakteja ja yleistä markkinatietoa. Toimintaa ollaan nyt viemässä yhdistysmuotoon.

Airport Cluster Finland on suomalaista lentokenttäosaamista edustavien yritysten yhteenliittymä. ACF tunnetaan kansainvälisissä piireissä myös neljä kertaa järjestettyjen vuosiseminaarien ansiosta.

approach_1ACF:n toiminta päättyy nykymuodossaan vuoden 2013 lopussa ja tulevaisuudessa se jatkaa toimintaansa uudella tasolla yhdistysmuodossa. Hankkeen päärahoittaja on ollut Uudenmaan ELY-keskus.

Airport Cluster Finlandin avulla yritykset verkostoituvat ilmailu- ja lentoasemaliiketoiminnan alueella, saavat uusia asiakkaita sekä muodostavat toiminnallisia kumppanuuksia. Toiminnan ansiosta viimeisimmät uutiset ja tiedot ovat nopeasti saatavilla.


Yhteistyö antaa voimaa ja resursseja

Muodostettava Airport Cluster Finland ry pyrkii tunnistamaan potentiaalisia kehityskohteita ja auttamaan yrityksiä löytämään kehityshankkeita ja testausympäristöjä. Yhteenliittymän aiemmin keräämä tietotaito on välittömästi uuden yhdistyksen käytössä.

Relax_HK_7Uusi yhdistys tarjoaa yrityksille mahdollisuutta osallistua eri kehityshankkeisiin, niin lentoasemaoperaattorien, lentoyhtiöitten kuin yhdessä kaupunkien ja kuntien sekä kiinteistökehitysyhtiöitten kanssa. Yritykset saavat lisää näkyvyyttä osallistumalla toimintaan sekä yhteisiin messu- ja muihin kv-hankkeisiin.

Airport Cluster Finland ry pyrkii tunnistamaan potentiaalisia kehityskohteita ja auttamaan yrityksiä löytämään kehityshankkeita ja testausympäristöjä.

Kansainvälisen verkoston kautta Airport Cluster Finland ry pyrkii myös laajentamaan yritysten yhteistyömahdollisuuksia muitten alalla toimivien yritysten kanssa tekemällä yhteistyötä vastaavien Eurooppalaisten organisaatioitten ja niissä mukana olevien yritysten kanssa.

Uuden yhdistyksen perustamiskokous pidetään 29. lokakuuta.

Airport Cluster Finland

Lue myös:
Suomen saavutettavuus on elinehto