Bombardier rakentaa uuden kokoonpanolinjaston CSeriesille

Bombardier_Mirabel_facility_1Bombardier Aerospace on aloittanut uuden kokoonpanolinjaston rakennustyöt Quebecin Mirabelin lentokentän läheisyydessä. Uusi tuotantolaitos on kooltaan lähes 62 000 neliömetriä ja se rakennetaan kokonaan CSeries-koneiden kokoonpanoa varten.

Uusi tuotantolaitos sisältää maalaamon, tilat Pratt & Whitneylle sekä useita muita parannuksia. Linjasto varustetaan uusimmilla tuotanto- ja asennusteknologioilla.

Tuotantolaitoksen on määrä olla valmis vuoden 2014 puolivälissä, jonka jälkeen Bombardier on tuplannut Mirabelin tuotantolaitostensa koon noin 140 000 neliömetriin.

Bombardier Aerospacen CSeries CS100 -matkustajakoneen ensilentoa on siirretty eteenpäin muutamia kertoja mutta valmistajan mukaan kone on nousemassa taivaalle lähiviikkoina. Suuremman CS300-version odotetaan lentävän vuoden 2014 alussa.

Bombardierilla on uudesta konetyypistä 177 varmaa tilausta ja kaikkiaan 388 aietilausta. Cseries-koneiden suurimmat tilaajat ovat Republic Airways, Ilyushin Finance ja Lufthansa. Ensimmäinen konetyyppi on määrä toimittaa Malmö Aviationille vuoden 2014 kolmannella neljänneksellä.

Videolla Bombardierin FTV1-kone on yhdistettynä testilaitteistoihin: