Cateringin lakko alkoi - osalla lennoista lähes olematon tarjoilu

LSG_1Työriitalain mukainen sovittelu LSG Sky Chefsissä noudatettavista työehdoista päättyi maanantaina 11. marraskuuta. Valtakunnansovittelija Esa Lonka katsoi tuolloin, ettei hänellä ollut enää edellytyksiä jatkaa sovittelua tai antaa asiassa sovintoehdotusta. Ilmailualan Unioni IAU vahvisti aiemmin ilmoittamansa lakon alkavan tänään kello 12.00.

Tilanne LSG SkyChefs-yhtiössä kiristyi, kun työnantaja ilmoitti vaihtavansa työnantajaliittoa. Ilmailualan unionin IAU:n mukaan muutos aiheuttaisi 20-30 prosentin palkanalennuksen.

LSG SkyChefs Finlandin johtaja Steffen Rosch kertoi lokakuussa yrityksen olevan valmis siirtämään toimintansa Tallinnaan ellei kustannuksia saada laskettua.

Finnairin mukaan tarjoilu Euroopan ja kotimaan lennoilla on rajoittunutta mutta lennoilla on tarjolla vähintään vettä ja mehua. Lentokoneeseen ennakkoon tilattavien tuotteiden myynti, tax free –tuotteiden myynti ja sanomalehtien jakelu koneessa on rajoitettua toimitusvaikeuksien vuoksi. Sen sijaan Finnairin kauko- ja lomalennoilla on normaali tarjoilu ja lennon aikaiset palvelut.

Finnair tiedottaa omien lentojensa tilanteesta internet-sivuillaan sekä Facebookissa ja Twitterissä. Finnair kehottaakin varautumaan omin eväin lentomatkalle työtaistelutoimien aikana.

LSG Sky Chefs Finlandin asiakkaita ovat Finnairin lisäksi, American Airlines, British Airways, FLYBE, Fedex, JAL (Japan Airlines), Lufthansa, Norwegian Air Shuttle, SAS Scandinavian Airline, TAP Portugal ja Turkish Airlines. Vaikutukset eri yhtiöiden toimintaan riippuvat niiden omista varatoimenpiteistä.

Ruokaa ja juomaa voi myös lakon aikana ostaa lukuisista Helsinki-Vantaan lentoaseman ravintoloista: Finavia: Ruokaa ja Juomaa

IAU lisäksi antanut ennakkoilmoitukset työtaisteluista, jotka koskisivat kaikkia lentoyhtiöille maapalveluja ja teknisiä palveluja tuottavia yrityksiä koko Suomessa. Työtaistelutoimet alkaisivat 15.11.

Lue myös: