EADS uudistaa johtoaan - Itävuori jättää yhtiön

EADS_ItavuoriIlmailu- ja puolustusteollisuusjätti EADS uudistaa johtokuntaansa ja kierrättää johtajistoaan, jonka seuraksena johtoryhmän suomalaisjäsen Jussi Itävuori jättää yhtiön.

EADS:n johtoryhmä kokoontui Amsterdamissa 26. tammikuuta 2012 ennalta sovittuun tapaamiseen. Kokouksen päätöksellä EADS:n hallituksen puheenjohtajaksi nimettiin Arnaud Lagardère sekä vaihdettiin usean johtajan tehtäviä.

Airbusin pääjohtaja Tom Enders nimettiin EADS-konsernin tulevaksi pääjohtajaksi Louis Galloisin siirtyessä syrjään ennalta sovitusti.  Airbusin uutena pääjohtajana aloittaa Fabrice Brégier. EADS:n uudeksi henkilöstöjohtajaksi nimitettiin Thierry Baril, joka jatkaa myös Airbusin henkilöstöjohtajana.

Muutokset tulevat voimaan yhtiön vuosittaisessa kokoontumisessa (AGM) toukokuun 31. päivä 2012. 

EADS:n johtokunnan uusimisen seurauksena suomalainen yhtiön hallituksen jäsen ja henkilöstöjohtaja Jussi Itävuori jättää yhtiön kymmenen vuoden uran jälkeen. Hän jättää tehtävänsä toukokuussa. Itävuori jatkaa edelleen tehtävissään EADS:n edustajana Patrian hallituksessa.

EADS on maailman johtaja ilmailu- ja puolustusteollisuuden sekä niihin liittyvien palveluiden tarjoaja. Konserniin kuuluvat Airbus, Astrium, Cassidian ja Eurocopter. EADS:n liikevaihto on 45,8 miljardia euroa ja työntekijöitä on lähes 122 000.