Estonian Air kaksinkertaisti reittilentojensa matkustajamäärän

Estonian_jetsTämän vuoden ensimmäisen viiden kuukauden aikana Estonian Airilla matkusti 46% enemmän matkustajia kuin viime vuoden vastaavalla ajanjaksolla. Yhteenlaskettu matkustajamäärä reittilennoilla kasvoi lähes kaksinkertaiseksi, ja lentojen täyttöastekin parani huomattavasti.


Toukokuussa 2012 Estonian Airin Tallinnasta lähteneitä reittilentoja käytti 98 439 matkustajaa, eli 91,1 % enemmän kuin viime vuoden vastaavalla ajanjaksolla. Estonian Airin lentojen täyttöaste oli toukokuussa 73,8 %, joka on 11,4 prosenttiyksikköä suurempi kuin viime vuoden vastaavalla jaksolla.

Tämän vuoden ensimmäisen viiden kuukauden aikana Estonian Airilla lensi yhteensä 323 240 matkustajaa, joista reittilentoja käytti 322 590. Reittilentojen matkustajamäärä suureni 46 %.

Vuoden viiden ensimmäisen kuukauden aikana suoritettiin 7 433 lentoa, eli 65,4 % enemmän kuin viime vuoden vastaavalla jaksolla. Toukokuussa lennettiin 2 192 lentoa, ja se on 98,9 % enemmän viime vuoteen nähden.

Ensimmäisen viiden kuukauden aikana Estonian Airin lentojen säännöllisyys eli suunniteltujen lentojen toteutumisaste oli 98,6 % ja lentojen täsmällisyys (lähtö 15 minuutin sisällä aikatauluun merkitystä ajasta) 83,2 %. Toukokuussa vastaavat luvut olivat 99 % ja 84,9 %.

”Tämän vuoden maaliskuun lopussa käynnistynyt uusi liiketoimintamalli on tuottanut hyviä tuloksia: matkustajien, muun muassa kauttakulkumatkustajien yhteenlaskettu määrä on kasvanut huomattavasti, ja lentotoiminta on vakaantunut”, Estonian Airin kaupallinen johtaja Rauno Parras kertoi.